avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Subiect: divort impartire credit bancar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Subiect: divort impartire credit bancar

Buna ziua, nu stiu daca voi posta unde trebuie dar am nevoie de un sfat. Sintem divortati, la impartirea de bunuri (mobila si masina) sintem de acord. Problema este ca fosta sotie a scos un credit pentru nevoi personale acum 2 ani si doreste sa il achit cel putin jumatate daca nu tot. Daca poate cineva sa-mi explice ce se va intimpla cu acel credit? Ca sa va explic putin, acest credit a fost sa spunem de 44000 lei, din care s-a refinantat un alt credit care tot pe numele ei a fost ca sa cumparam o masina (care la 5-6 luni am vindut-o) in valoare de 16000 lei. Mentionez ca din diferenta s-au facut in casa mamei mele unde stateam impreuna cu fosta sotie unele modificari: si anume ca am coborit tavanele, am pus parchet, am gletuit peretii, am schimbat gresia si faianta in baie, o usa termopan. Ea sustine ca va avea cistig de cauza (adica isi va scoate tot creditul deoarece poate dovedi cu fluturas salarul pe care l-a adus in casa) ceea ce eu nu pot sa dovedesc doar cu martori. Intrebarea mea este: poate tribunalul sau judecatoria sa ma oblige sa platesc acea rata? Va rog sa ma ajutati, sa-mi explica-ti, sa ma indrumati. Astept raspunsul dvs . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mure2007 , utilizator 16:22, 6 Iunie 2012
Poate ca nu neaparat sa va oblige sa platiti acea rata, dar va poate obliga sa o despagubiti cu cota ei de contributie la acele investitii.

Ea sustine ca va avea cistig de cauza (adica isi va scoate tot creditul deoarece poate dovedi cu fluturas salarul pe care l-a adus in casa) ceea ce eu nu pot sa dovedesc doar cu martori.

Ce ati dori dv sa dovediti cu martorii? Faptul ca ati contribuit financiar la acele imbunatariti sau faptul ca s-au facut acele imbunatatiri? Sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri, inscrisurile au forta probanta mai mare decat martorii (care pot fi si martori mincinosi).

Mai bine ajungeti la o intelegere privind contributia dv la achitarea sumelor folosite la imbunatatirile cu care ati ramas dv si mama dv decat sa va tarati prin salile de judecata. Luati in calcul faptul ca, pe langa sumele la care veti fi obligat la plata, veti mai plati si cheltuieli de judecata. Se merita?
Buna ziua. Va multumesc pentru raspunsul promt. Sa va explic putin: eu sint de acord sa platesc tot ce s-a investit in casa mamei mele, dar ea nu doreste doar acest lucru. Doreste ca diferenta de credit ramasa sa fie impartita la 2! Cu martori doresc sa dovedesc ca am adus si eu venit in casa. Problema investitiei in casa se poate rezolva, dar ramine diferenta de credit la care are pretentii. Lamuriti-ma va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lupta pentru partaj casa cand este bunul meu propriu elisabeta76 elisabeta76 ma numesc elisabeta si am urmatoarea situatie:am cumparat o garsoniera in 2008 de la o firma de constructii.am achitat toata garsoniera 100% din banii mei(pot ... (vezi toată discuția)
Imobil proprietate personala roxi13 roxi13 Buna ziua Locuiesc in apartamentul mamei mele, din copilarie pana in prezent, cu o intrerupere de 3 luni, dupa casatorie, cand am stat in casa soacrei mele. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de partaj ariadna661 ariadna661 Buna ziua. Va scriu in speranta ca ma puteti lamuri asupra unor aspecte legate de partaj. Parintii mei au divortat acum un an dar nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)