avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce poate inlocui CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce poate inlocui CIM ?

Buna ziua,

Ce anume poate inlocui CIM pentru un angajat care lucreaza la un salon de infrumusetare? In afara de PFA, pentru ca stiu ca ar putea avea contract de prestari servicii.
Am auzit de la cineva ca ar avea un fel de conventie sau contract de mandat, ceva de genul, dar nu stiu exact.
Imi puteti spune daca cineva ar putea lucra legal cu un alt tip de contract in afara de CIM?
Mentionez ca ar fi o varianta si ca salariatul sa lucreze pe procent.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 5 Iunie 2012
Conventia civila presupune o activitate care nu are caracter permanent ... prin urmare, se exclude acest tip de contract in cazul in care activitatea se va desfasura zilnic intr-un salon de infrumusetare ..

Contractul de mandat este un contract prin care o persoana , numita mandatar, se obliga sa incheie acte juridice pe seama unei alte persoane ,numita mandant,care ii da aceas-ta imputernicire si pe care il reprezinta... asadar, nici acest tip de contract nu presupune desfasurarea unei activitati de salariat ...

C.i.m. este solutia favorabila , iar forma de salarizare trebuie aleasa astfel incat angajatorul să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. .. in acest sens, vedeti art.164 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibil tod tod contractul de mandatar poate fi considerata activitatea salarizată? (vezi toată discuția)
Ce tip de contract se poate face? samyku01 samyku01 Ce tip de contract as putea sa fac unei doamne care are loc de munca cu norma intreaga in alta parte, dar as vrea sa vina sa lucreze in salonul nostru DOAR ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pentru administrare societate - tratament fiscal corapeptea corapeptea Buna ziua, As dori sa stiu cum procedez cu contractul de mandat pentru administrator? In ce declaratie se declara acest tip de venit si ce impozit se ... (vezi toată discuția)