avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire respinsa ca inadmisibila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire respinsa ca inadmisibila

Solutie: Respinge ca tardiva cererea de revizuire formulata in temeiul dispozitiilor art. 322 pct. 2 Cpc. Respinge ca inadmisibila cererea de revizuire formulata in temeiul dispozitiilor art. 322 pct. 5 Cpc. Irevocabilă.
Pagina 1
am inteles de ce si am recunoscutpt 322 pct2 c.p.c.dar nu inteleg la 322 pct 5 de ce inadmisibila,eu am considerat ca sa schimbat hotararea instantei de fond,a fost la primu termen si am completat cu acest art. ca cele de la 322.pct.2 erau duse,dar inadmisibil imi spune sa nu mai incerc niciodata acest 322 pct 5 as multumi din suflet daca ar putea sa mi se explice si mie . multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 09:02, 7 Iunie 2012
Cererea nu indeplinea conditiile legii de aceea a fost respinsa ca inadmisibila. Asta nu inseamna ca nu mai aveti voie niciodata sa mai faceti o cerere de revizuire .daca descoperiti un act nou puteti sa reveniti cu o noua actiune.
Stimat forumist,

Revizuirea este o cale extraordinară de atac și, de aceea, condițiile de admisibilitate sunt dificil de îndeplinit.

În ceea ce privește exigențele art. 322 pct 5 Cod de procedură civilă, acestea cer îndeplinirea în mod cumulativ a condițiilor enunțate, în funcție de teza normativă pe care vă bazați -

Prima teză:

*s-au descoperit inscrisuri doveditoare;

* dupa darea hotararii;

* acestea au fost retinute de partea potrivnica / nu au putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor.

Astfel, în ceeea ce privește prima teză avută în vedere de leguitor, lipsa unei singure împrejurări din cele arătate atrage inadmisibilitatea revizuirii, chiar dacă celelalte sunt îndeplinite.

De exemplu, dacă aveți înscrisuri noi, dar nu s-au descoperit după darea hotărârii, revizuirea este inadmisibilă ...etc

A doua teză este foarte clară: s-a desfiintat sau s-a modificat hotararea unei instante pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere, deci -

* există o altă hotărâre pe care s-a întemeiat hotărârea ce o doriți a fi revizuită ( ex. o acțiune civilă subsecventă uneia penale, s-a desființat penalul, este afectată și acțiunea civilă)

* este necesară dependența hotărârilor, respectiv hotărârea ce se dorește a fi revizuită este dependentă de o alta..

Astfel, dacă nu există situația arătată, revizuirea va fi inadmisibilă.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire sau cedo mirah mirah Se poate depune cerere de revizuire cu art 322.pct 5 chiar daca nu am primit hotarirea de la curtea de apel?,deoarece a trecut o luna jumatate de la ultima ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ionellat ionellat Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: ... (vezi toată discuția)
Art.322 pct.5 c.proc.civ. vechi ... courvoisier courvoisier Vreau sa cred ca nu sunt incapabil sa inteleg, dar nu inteleg! Puteti sa imi traduceti din romana in romana? \\"124. Punctul 5 al articolului 322 Cod ... (vezi toată discuția)