buna ziua.De curand am facut cerere custodie comuna fiind deja divortat de 7 ani avand o fetita de 10 ani jumate.In ultimii 4 ani m-am ocupat majoritar de fetita iar mama daca a fost de vreo 50 de ori la scoala sa duca sau sa aduca fetita ,lipsind chiar si de la majoritatea serbarilor.Problema mea este ca cerand o caracterizare sau o nota informativa de la invatator in care sa precizeze cine s-a ocupat si interesat de stuatia scolara a minorei,dansul m-a refuzat respectuaos spunand ca are un istoric nu tocmai placut cu o situatie asemanatoare si ca nu ar dori sa se mai intervina intre parinti.M-ia spus totusi ca o v-a face la solicitarea instantei cu draga inima.In situatia data,avocatul care ma reprezinta a facut totusi o adresa catre invatator din partea cabinetului in speranta ca lipsa de raspuns a invatatorului sa determine instanta in a face o adresa oficiala in care sa ceara informatii referitor la cine se ocupa si se intereseseaza de educatia minorei.In momentul in care s-a facut cererea catre instanta instanta a respinso motivand ca nu este de indatorirea instantei de judecata sa obtina probe si ca eu trebuie sa dovedesc asta.Avand in vedere aceste aspecte,deci pe deoparte invatatorul refuzandu-ma pe motiv ca incalca nu stiu ce lege daca daca imi elibereaza o precizare fara cererea instantei si pe de alta parte instanta ca nu e de datoria ei,poate cineva sa-mi spuna cum sa obtin aceasta proba care-mi este net favorabila si reala, ea fiind defapt cruciala,educatia fiind defapt elementul cheie in astfel de procese?Nu ar fii totusi indatorirea judecatorului sa dispuna obtinerea unei astfel de precizari atunci cand partile se afla in imposibilitatea de a obtine sau nu au legitimitatea necesara?...va multumesc
Aceasta dovada se face cu martori nu cu adresa de la invatator .Custodia comuna nu inseamna ca veti primi copilul mai mult decat pana acum .Nu ati precizat cui a fost incredintat copilul la divort . Daca s-a schimbat situatia copilului si a partilor se poate solicita schimbarea locuintei minorului, nu custodia comuna care deja e prezumata de lege.