avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea din tara in cazul custodiei comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea din tara in cazul custodiei comune

Buna ziua , tocmai ne pregatim de divort eu si tatal fetitei mele in varsta de 2 ani . Ce am discutat si am cazut de comun acord esta sa mergem la notar si sa facem demersurile necesare custodiei comune ,dar tatal a precizat ca fetita va sta cu mine pana invata sa
vorbeasca bine si apoi o va lua la el in Turcia (precizez ca este de origine turca tatal) . In ce conditii legale tatal poate lua copilul definitiv de langa mama . Am fost amenintata cu aceasta situatie.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
alinaroxana24, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinaroxana24 , utilizator 13:11, 22 Ianuarie 2018
Daca nu doriti sa paraseasca teritorul impreuna cu minora nu ii dati acordul notarial.

In acest sens va trebui sa se adreseze instantei care va decide in functie de probe si de interesul minorei daca va permite iesirea temporara sau daca va admite o eventuala cerere de stabilire a locuintei minorei in strainatate impreuna cu tatal (desi sunt slabe sanse avand in vedere varsta, legaturule de afectiune etc). Insa banuiesc ca e doar o sicana la adresa dvs la acest moment.
Mergeți sa consultați avocat inainte de a face un demers juridic daca credeti ca lucrurile vor degenera.
Trebuie facut in asa fel incat sa fiti avantajatasi nu dezavantajata.
Sunt multe aspecte de analizat...daca este turc...
Va vrea sa fie musulman copilul printre altele...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar ce sanse sunt sa spunem peste un an doi (cand copilul este mai marisor) daca se adreseaza instantei sa aiba cauza de castig ?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mergeți sa consultați avocat inainte de a face un demers juridic daca credeti ca lucrurile vor degenera.
Trebuie facut in asa fel incat sa fiti avantajatasi nu dezavantajata.
Sunt multe aspecte de analizat...daca este turc...
Va vrea sa fie musulman copilul printre altele...

Nu are nici o legatura religia in situatia divortului . dar el a refuzat sa botezam copilul aici pe motiv ca fetita isi va alege religia singura cand va fi mare .
alinaroxana24, utilizator
Daca noi divortam la notar (custodie comuna) si eu refuz sa fac declaratia de iesire din tara impreuna cu tatal ( eu stiu ca trebuie impartit timpul petrecut impreuna cu copilul in egala masura , poate ma insel) imi poate afecta cu ceva mie in cazul unui proces ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din concubinaj cristina123456 cristina123456 Am avut o relatie de 10 ani, din care 7 am locuit impreuna, din aceasta relatia am un copil de 6 ani. . Nici unul dintre noi nu doreste sa ajunga in instanta ... (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Sotul vrea sa imi ia fetita PanaitFlorina PanaitFlorina Buna ziua..eu si sotul meu nu ne mai intelegem de ceva timp..de la o vreme a inceput sa abuzeze de mine(ma obliga sa intretin relatii sexuale cu el)..cel mai ... (vezi toată discuția)