avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil cu doua cetatenii in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil cu doua cetatenii in caz de divort

Buna ziua, sunt casatorit cu un doamna din Polonia. Casatoria a avut loc in Romania. In urma casatoriei avem un copil, nascut in romania. La presiunea sotiei, am dat o declaratie notariala prin care am acceptat ca fetita noastra sa poata obtine documente poloneze. Acum fetita are pasaport si cetatenie romana si poloneza.
Intrebarea mea este, in caz de divort fetita, chiar daca va fi incredintata mamei, poate parasi Romania (fara acordul meu)? Pot anula declaratia notariala? Ce pot face pentru a impiedica parasirea Romaniei de catre copil?
Cel mai recent răspuns: tocsicoc , utilizator 04:02, 12 Noiembrie 2015
Mama nu va putea scoate fetita din tara fara procura data de catre dumneavoastra in acest sens. Daca dumneavoastra refuzati nejustificat semnarea procurii de a iesi din tara(pt o vacanta, concurs, tratament medical, etc ), mama poate solicita instantei sa va substituie acordul.
In caz de divort, custodia va fi comuna, iar domiciliul fetitei va fi stabilit la o adresa clara
Poate parasi Romania, depinde si de sentinta de divort sau intelegerea dintre parinti si, mai ales, de demersurile dv.
Nu puteti anula declaratia.
Avocat, divort, negociere, intelegere, dosar de instanta, dupa caz.
Unde a fost ultimul domiciliu comun? Cati ani are fetita? Ea ce doreste? Cine s-a ocupat de ea mai mult? Etc.etc.
In acest moment, fetita are pasaport Polonez, si poate parasi tara fara nicio problema. Nu a fost intrebata niciodata la vama daca eu sunt sau nu de acord. Fetita are 9 ani si a fost insotita de mama ei de fiecare data cand a parasit tara.
Noi avem acelasi domiciliu (proprietatea mea) din momentul casatoriei si pana acum. Fetita are 9 ani, si suntem implicati in educatia si cresterea ei la fel. Daca paraseste tara impreuna cu fetita, inainte de terminarea procesului este legal? Poate face asta?
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura-necesara sau nu pentru a pleca in strainatate cu fiica  NUFAR NUFAR Am o fiica de 7 ani rezultata in afara casatoriei. Relatia a fost pasagera.Tatal biologic a fost obligat de instanta la plata unei pensii alimentare, iar ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)