avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Dreptul de a vota la alegerile locale 2012
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Dreptul de a vota la alegerile locale 2012

.Am gasit in ´´ Ghidul reprezentantului nostru in biroul electoral al sectiei de votare´´ la punctul 3.5 Cine poate sa voteze Temei legal: art.5, 123 : Cine nu poate sa voteze: Punctul 1: debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie...intrebarea mea este:Daca persoanele internate intr.un ospiciu au sau nu dreptul sa voteze, sau exista un criteriu de selectie al acestora? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:41, 5 Iunie 2012
Persoanele cu astfel de afectiuni sau cele care au fost puse sub interdictie sau le sunt interzise drepturile electorale prin hotarari judecatoresti irevocabile se afla in evidenta primariilor iar lista acestora se comunica presedintelui biroului electoral de circumscriptie care, la randul sau, le comunica birourilor electorale ale sectiilor de votare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Votare adelaistrati adelaistrati fiul meu, major d.p.d.v. varsta(28 de ani) este ersoana cu grad de handicap nr.1, am tutela sa de la primarie. Cum procedez ca sa pot si vota in numele lui ... (vezi toată discuția)
Votul persoanei bolnave psihic cioatamircea cioatamircea Buna dimineata! Mama mea este bolnava psihic(dementa mixta),a fost internata intr-un spital de psihiatrie. La externare,eu am semnat ca raspund pentru ea.Va ... (vezi toată discuția)
Pot sa votez DAN290 DAN290 Am o condamnare cu suspendare de 2 luni ,pot sa votez? (vezi toată discuția)