avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... somatie catre datornic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

somatie catre datornic

Buna ziua

Fiind profan in probleme juridice va rog sa ma lamuriti in trei probleme.
1. Asociatia de proprieteri (locatari) este sau nu obligata sa instiinteze proprietarul
care este dator la intretinere,ca urmeaza sa fie actionat in justitie?
2. Ce inseamna a fi actionat in justitie?
3. Care aste algoritmul actiunii de judecata din punct de vedere al asociatiei si din punct de vedere al datornicului?
Va multumesc,
T. Costache
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:42, 7 Iunie 2012
1-Asociatia de proprietari legal,instiinteaza lunar proprietarii ca se inregistreaza cu restante la plata cotelor individuale de intretinere prin listele de plata
2-Actionarea in justitie reprezinta procedura legala de recuperare restante acumulate,o perioada mai mare de 90 de zile
3-Ce intelegeti concret prin algoritmul actiuni de judecata din punctul de vedere al asociatiei si din punct de vedere al datornicului?
Actiunea de judecata reprezinta procedura initiata de asociatia de proprietari impotriva datornicului .In instanta partule prin probe si aparari isi pot sustine si dovedi punctul de vedere,pot solicita probe noi=expertize,in baza carora instanta de judecata urmeaza sa dispuna hotarare legala de admitere sau respingere a actiunii
tincostache a scris:

Referitor la punctul 3 din ultima mea interventie cu acelasi titlu doresc sa vin cu o situatie concreta. Anul trecut, din motive obiective, am ajuns sa fiu restantier la intretinere cu o suma de aproximativ 20 milioane lei vechi. Am primit o citatie-somatie (lipita pe usa apartamentului) din partea asociatiei si a unei case da avocatura, prin care eram somat sa platesc suma restanta plus penalizarile cuvenite, ceea ce am si facut, ajungad la zi cu intretinerea. In urmatoarea luna insa, in cuantumul sumei de intretinere curenta, a fost introdusa si o suma de 2,5 milioane. Am primit explicatie ca suma reprezinta cheltuielile asociatie catre casa de avocatura. Din pacate nu am facut nici un demers sa rezolv aceasta situatie, considerand ca ma costa mai mult un avocat decat suma respectiva. Cred in continuare ca nu a fost legal cum s-a procedat. Ce puteam face si daca dupa aproximativ 10 luni mai pot face ceva.
Va multumesc,
T Costache

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie catre datornic tincostache tincostache Buna ziua Referitor la punctul 3 din ultima mea interventie cu acelasi titlu doresc sa vin cu o situatie concreta. Anul ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante rome rome Sint reprezentantul unei asociatii de prop, si avem 2 datornici carora vrem sa le facem o somatie (in prima faza ) prin judecatorie pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Proces asociatie locatari Annna08 Annna08 Buna seara, Cazul meu este urmatorul: am fost data in judecata de asociatia de proprieteri pentru neplata datoriei inregistrate. In momentul in care am ... (vezi toată discuția)