1)Mi s-a furat certificatul de nastere in timpul unei violari de domiciliu eu fiind la spital. Nu am nicio ruda sau prieten , nu am curator. Certificatul este eliberat in alt judet, imposibil de ajuns acolo pentru a face demersurile de rigoare. Prin posta cu confirmare de primire, trimitand toate acetle necesare, nu il pot primi ? Anexez documentul medical necesar. In caz contrar raman fara certificat ?
2) Cat ma costa un partaj (cu ajutor public judiciar - am o pensie de invaliditate de 650 lei), se asteapta decesul meu pentru a se mosteni totul fara partaj, cum procedez ? Multumesc din suflet !
1. Pentru certificat , trebuie sa faceti o procura pentru o persoana care poate sa se deplaseze in locul dvs. Daca sunteti singur, cereti ajutorul unei asociatii, fundatii sau Primariei de domiciliu, explicati-le situatia speciala in care va aflati si cu siguranta se vor gasi si oameni de suflet sa va ajute;
2) Pentru partaj, fie gasiti un model de cerere pe internet , intrucat aveti acces la aceasta forma de comunicare, depuneti cererea la judecatoria unde se afla imobilele ( daca aveti) si, la primul termen, cu actele doveditoare asupra veniturilor si a bolilor pe care le aveti, cereti atat scutire taxa timbru si avocat sa va sustina cererea.
1.Persoana imputernicita nu trebuie sa se deplaseze in localitatea in care v-ati nascut dvs.ci doar la primaria dvs.de domiciliu unde pe baza de cerere se v-a solicita de catre ofiterul de stare civila prin posta certificatul dvs. de la primaria unde v-ati nascut. In imputernicire veti face referire la faptul ca persoana este imputernicita sa depuna cererea si sa ridice certificatul dvs. de nastere.