avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se poate obtine un duplicat al unui certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se poate obtine un duplicat al unui certificat de nastere; persoana netransportabila

1)Mi s-a furat certificatul de nastere in timpul unei violari de domiciliu eu fiind la spital. Nu am nicio ruda sau prieten , nu am curator. Certificatul este eliberat in alt judet, imposibil de ajuns acolo pentru a face demersurile de rigoare. Prin posta cu confirmare de primire, trimitand toate acetle necesare, nu il pot primi ? Anexez documentul medical necesar. In caz contrar raman fara certificat ?
2) Cat ma costa un partaj (cu ajutor public judiciar - am o pensie de invaliditate de 650 lei), se asteapta decesul meu pentru a se mosteni totul fara partaj, cum procedez ? Multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:43, 6 Iunie 2012
1. Pentru certificat , trebuie sa faceti o procura pentru o persoana care poate sa se deplaseze in locul dvs. Daca sunteti singur, cereti ajutorul unei asociatii, fundatii sau Primariei de domiciliu, explicati-le situatia speciala in care va aflati si cu siguranta se vor gasi si oameni de suflet sa va ajute;
2) Pentru partaj, fie gasiti un model de cerere pe internet , intrucat aveti acces la aceasta forma de comunicare, depuneti cererea la judecatoria unde se afla imobilele ( daca aveti) si, la primul termen, cu actele doveditoare asupra veniturilor si a bolilor pe care le aveti, cereti atat scutire taxa timbru si avocat sa va sustina cererea.
1.Persoana imputernicita nu trebuie sa se deplaseze in localitatea in care v-ati nascut dvs.ci doar la primaria dvs.de domiciliu unde pe baza de cerere se v-a solicita de catre ofiterul de stare civila prin posta certificatul dvs. de la primaria unde v-ati nascut. In imputernicire veti face referire la faptul ca persoana este imputernicita sa depuna cererea si sa ridice certificatul dvs. de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre certificatul de nastere international Mihaikevin Mihaikevin Daca imputernicesc pe careva din romania sa-mi scoata certificatu de nastere international,il poate scoate de unde am domiciliu sau trebuie sa mearga unde mam ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere tabitasartor tabitasartor Am facut o procura surorii mele sa-mi preschimbe certificatul de nastere vechi. Mentionez ca domiciliez in alta localitate decat cea in care m-am nascut( ... (vezi toată discuția)