avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pierdut (furat telefon cu abonament)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pierdut (furat telefon cu abonament)

In urma facturii emise pentru telefon, Ieri am aflat ca telefonul mobil pe care il credeam uitat la tara (parinti) a fost defapt furat/pierdut. Faptasul a folosit in mod abuziv abonamentul meu incepand cu 13 Aprilie, efectuand convorbiri in luna Aprilie in valoare de 29,85 Euro , conform desfasuratorului si a facturii detaliate si urmeaza sa primesc factura pe luna Mai pentru care inca nu stiu cat voi plati.
Din desfasurator se pot observa numere de telefon de Germania, care au fost apelate in mod constant.
Ce pot face pentru ca faptasul sa fie identificat, tras la raspundere si sa imi recuperez prejudiciul creat?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
aordodi, utilizator
Indeiferent dacă telefonul era uitat undeva, pierdut sau furat, îndată ce nu aţi mai fost în posesia lui ar fi trebuit să apelaţi societatea de telefonie mobilă şi să cereţi suspendarea abonamentului.
Din păcate, nu aveţi cum să dovediţi neefectuarea convorbirilor de către dvs., cel puţin la acest moment. Depuneţi plângere la poliţie , se pot efectua cercetări, însă nu există garanţii ale recuperării telefonului. Dacă va fi găsit, fătpuitorul ( sau găsitorul) , dacă este şi cel care a efectuat convorbirile , va trebui să vă despăgubească . Va veţi constitui parte civilă în procesul penal pentru a cere repararea prejudiciului.
Dacă nu aţi cerut nici până acum suspendarea abonamentului, trebuie să faceţi acest lucru urgent.
Mi s-a intamplat sa uit telefonul pe tejghea intr-un magazin. Am constatat lipsa lui cam intr-un sfert de ora. Am solicitat inchiderea nr de telefon, apoi am depus plangere la politie. Am vizualizat inregistrarile camerelor video si am vazut o persoana care a luat telefonul si tipul masinii cu care a plecat din parcare. Am primit desfasuratorul si am sunat la singurul numar apelat de pe telefon pana la inchiderea lui. Am rugat persoana apelata sa comunice persoanei care l-a sunat de la nr meu de telefon sa imi restituie telefonul pentru a nu se plimba pe la politie. Surpriza a fost ca mi-au trimis telefonul cu un taxi.
Imediat ce am aflat ca telefonul e in posesia altcuiva, am blocat abonamentul.
Telefonul daca nu va fi recuperat, raman fara el. Asta e.
Dar, avand in vedere ca exista un desfasurator cu nemerele apelate constant (numere in retea fixa care trebuie sa fie apelabile datorita unui contract), cat de greu poate fi identificat cel care a fost apelat respectiv cel care a abuzat de abonamentul meu.
Telefonul mobil a fost folosit rar, de aceea nu i-am dat o importanta deosebita, desi recunosc ca am cautat peste tot acasa dupa el.
As dori sa fac o plangere penala la Politie pentru recuperarea prejudiciilor

In cazul meu situatia e putin mai complicata pentru ca nu i-am dat importanta mare telefonului, fiind unul de rezerva. Pana la blocarea cartelei sim, faptasul a reusit sa imi creeze un prejudiciu semnificativ, si inca nu stiu cat o sa platesc pe luna Mai, pentru ca nu s-a emis inca factura.

Intervenţie moderator: Vă rog să nu mai scrieţi mesaje consecutive. Folosiţi funcţia de editare, pentru a adăuga noi detalii. Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac o plangere penala impotriva unei persoane fizice? Nicoleta Alexandru Nicoleta Alexandru Buna ziua Persoana in cauza (o vecina) mi-a furat cartela SIM de Vodafone si a vorbit de pe ea cateva luni de zile. Eu avand doua, o pastram numai pentru ... (vezi toată discuția)
Nepasare si un telefon furat tot_natalia tot_natalia mi s-a furat telefonul mobil in timp ce imi faceam cumparaturile la magazinul Real. domnul de la securitate, sau ce o fi, ca nici macar nu a stiu sa se ... (vezi toată discuția)
Frauda rds RaZi RaZi in urma cu aprox. 3 luni de zile mi a fost furat telefonul digi mobil, si prin urmare, am sunat sa cer blocarea cartelei respective. Intamplarea face ca, la 3 ... (vezi toată discuția)