Pentru ca in Romania nimic nu ma mai mira si daca ai bani sau relatii totul este posibil, va prezint urmatoarea situatie de fapt: vecinul meu a construit fara aprobarea niciunui alt vecin un ditamai restaurantul la etajul al doilea al vilei sale. In afara de restul inconvenintelor provocate de ditamai magaoiaia care a rasarit in numai cateva zile langa noi, tin sa precizez ca zgomotul provocat de orghestra sau sistemul audio ce rage in fiecare noapte pana la 3-4 dimineata este pur si simplu exasperant. Facand greseala sa sunam la politie in repetate randuri (mentionez ca domnii inspectori fie nu se prezentau avand in vedere pilele pe care vecinul probabil le are in politie, fie se prezentau dar nu luau nicio atitudine avand in vedere mesele copioase pe care vecinul le ofera sau sacosele de carne si alte bunatati pe care le indesa in porbagajele lor atunci cand se oboseau sa vina) au inceput sa curga o serie de procese-verbale prin care eu si parintii mei suntem amendati in baza art. 3 pct 11, probabil pentru tupeul nostru exarcerbat de a solicita autoritatilor sa ia masuri pentru ca noi sa putem dormi noaptea in propria noastra casa.
Precizez ca in procesele verbale sunt mentionate datele noastre din buletin desi noi nu am prezentat cartea de identiate (ma gandesc ca au fost cu usurinta copiate din reclamatiile pe care le-am depus la politie in momentul in care acelasi vecin ne-a distrus gardul si portile - apropo...nici atunci nu s-a luat nicio masura impotriva lui), este indicat un martor care habar nu avem de unde a rasarit, se precizeaza ca am refuzat sa semnam aceste procese-verbale in pofida faptului ca nu ne-a fost adusa la cunoastinta intocmirea lor (pur si simplu postasul ne-a inmanat marea minunatie).
Tin sa invederez faptul ca tatal meu a fost chemat la inspectoratul de politie unde i s-a pus in vedere in mod expres sa nu il mai deranjam noi pe vecinu' si clientii restaurantului desi mentionez inca o data ca nu putem dormi noaptea in propria casa. Mai mult decat atat au fost situatii in care am sunat la politie si dupa ce ne indicam numele sau locatia ni se inchidea telefonul si daca sunam de la acelasi numar nici ca ni se mai raspundea.
Am rugamintea daca imi puteti spune ce masuri putem lua impotriva acestor procese verbale care din punct de vedere al formei sunt corect intocmite, dar din punct de vedere al faptelor constatate sunt niste aberatii totale! As aprecia indicarea unui model de plangere si a unor texte de lege in masura in care mi le puteti oferi, precum si un sfat privind aceasta situatie. Avem oare vreun castig de cauza avand in vedere faptele prezentate sau ne sfatuiti sa platim amenzile fiind vorba doar de o pierdere de timp?
Este de neconceput ca am ajuns sa fim tratati de institutiile statului ca niste gunoaie.