avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Injurii, calomnie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Injurii, calomnie

Dupa divort,am fost nevoita sa mai raman o perioada de timp in locuinta comuna(pana la pensionare, in 1 iulie 2012)
Fostul sot, profita de aceasta si deoarece nu sunt de acord sa impartim cum vrea el bunurile comune, ma sicaneaza zilnic, proferand cuvinte jicnitoare si calomnioase la adresa mea. Mai rau este ca la aceste discutii asista si nepotica mea, de 13 ani, pe care o am in ingrijire.
Ce pot face pentru a nu mai fi supusa zilnic la astfel de tratamente umilitoare si degradante.
Nu pot reproduce nici macar partial aceste expresii.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 12:14, 6 Iunie 2012
Nu aveţi ce să faceţi, insulta şi calomnia nu mai sunt infracţiuni, iar dacă v-aţi adresa instanţei civile, acest lucru v-ar costa , bani şi timp, fără garanţia că se va schimba ceva. Încercaţi să evitaţi astfel de discuţii, faceţi partajul judiciar, dacă nu va înţelegeţi, şi vi se vor atribui exact cotele din imobil , conform legii. Dacă aveţi unde locui în altă parte, până veţi rezolva cu partajul, nu mai locuiţi împreuna cu fostul soţ, pentru a evita orice neajuns.
Puteti sa faceti o plangere penala pentru amenintare, daca va simtiti in vreun fel amenintata. Va trebui insa se dovediti aceste lucruri. De asemenea daca fostul sot, face scandal si tulbura linistea publica, puteti apela 112 si politia va veni la fata locului si va actiona in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un adolescent cici99 cici99 Sunt casatorita de 20 de ani si am o fetita de 15 ani, doresc sa divortez deoarece sotul este violent in limbaj( limbaj jicnitor, amenintator,umilitor) ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala Oana1968 Oana1968 Buna ziua, locuiesc dupa divort in acelasi imobil cu fostul sot si fiul nostru in varsta de 22 de ani. Sunt zilnic agresata verbal, insultata si calomniata. Nu ... (vezi toată discuția)
Coalizarea vecinilor pentru a ma compromite scristinaliliana scristinaliliana Buna ziua! As dori sfaturi si explicatii asupra unei situatii ivita in blocul in care locuiesc,intr-un cartier din Curtea de Arges.De trei saptamani,ca urmare ... (vezi toată discuția)