Buna ziua!
As dori sfaturi si explicatii asupra unei situatii ivita in blocul in care locuiesc,intr-un cartier din Curtea de Arges.De trei saptamani,ca urmare a unor neintelegeri minore cu vecina de palier,care s-a simtit ofensata de niste discutii ale mele cu sotia,discutii din interiorul apartamentului in care locuim(spatiu privat),dar auzite si interpretate eronat de catre aceasta,mai multi vecini s-au coalizat impotriva mea,ofensandu-ma si calomniindu-ma in mod repetat,folosind inclusiv informatii din viata mea privata,violandu-mi spatiul privat prin observatiisi intruziuni repetate din apartamentele de vizavi.Acestia emit tot felul de insulte si au reusit sa manipuleze opinia celorlati locatari si vecini din blocurile alaturate,astfel incat au raspandit zvonuri ca nu sunt in toate facultatile mentale,ca am fost internat inclusiv intr-o clinica de psihiatrie,ca am medicamentatie si consum alcool sub forma de alcoolism cronic,ca ofensez cu injurii si gesturi diverse persoane,inclusiv copii din vecinatate,ca arunc cu diverse obiecte(sticle,pietre etc)din interiorul apartamentului in care locuiesc de la etajul 4 pe fereastra spre masinile si trecatorii de pe aleea blocului,ca am fost vazut masturbandu-ma pe o strada din centrul orasului la ora 4 si 30 min dimineata ca am batut un agent de politie si am avut o condamnare si multe altele,astfel incat nu numai vecinii au fost convinsi ca sunt nebun si asa cum m-au descris,in special doi dintre vecini,ci tot cartierul are in acest moment aceeasi impresie.Ofensele,calomniile si inscenarile lor au ajuns atat de departe intrucat eu nu am ripostat si nu am intervenit,continuand sa-i salut pentru a le arata ca ,totusi,nu sunt asa cum au fost indusi in eroare sa creada de catre acesti instigatori si,totodata,datorita faptului ca locuiesc cu familia aici,in apartamentul unei pritene plecata in Italia,de 10 ani,dar nu avem nicio forma legala de rezidenta,ceea ce mi-a retinut orice reactie de riposta,pentru a evita neplacerile.Dar,in contextul acesta,acesti doi vecini imi insceneaza,fapte incriminante,aruncand sticle (pet) noaptea spre autoturismele parcate pe aleea blocului,proferand injurii si lucruri pe care imediat le atribuie mie,spre convingerea celorlati locatari,care cred deja ca eu sunt faptasul,incercand sa ma discrediteze complet in opinia cartierului,fara sa le mai pese ca eu sunt in cunostiinta de cauza asupra acestor actiuni.In prezenta mea,fiindca nu prea ies din casa deoarece am o activitate casnica pe calculatorul personal,se comporta disimuland aceste lucruri si nu am martori pentru a actiona in justitie fiindca nu sunt sustinut de nimeni dintre vecini.Aceasta campanie de denigrare care dureaza de trei saptamani este sustinuta inversunat de unul dintre vecini,pe care l-am auzit afirmand ca nu se lasa pana nu ne muta de aici si nu ma trimite la nebuni prin acuzatii si marturii colective.Va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti care ar fi cele mai bune cai de a rezolva aceasta problema.Multumesc!
Referitor si suplimentar situatiei date toti vecinii sustin ca monitorizez spatiul public si inregistrez convorbirile din afara apartamentului,ca de n. ori(de neinumarate ori)pe zi ma masturbez in apartament,cu fereastra deschisa sau la fereastra,zic ei,chiar si cu sotia acasa(ea fiind constransa si in cunostiinta de cauza prin calitatea ei de sotie(zic ei!).Au lansat atatea insulte,incat nici nu le mai pasa ca sunt martor indirect tuturor calomniilor,prin faptul ca din apartamentul meu se aud toate foarte clar,iar sotiei,unii vecini au avut grija sa-i transmita ca eu sunt maniac-depresiv si ca i-am abordat in mai multe randuri sa le atrag atentia ca trebuie sa ma lase in pace,sa inceteze odata cu aceste lucruri pe care eu le-as fi inventat,in mod abuziv si eronat,bineinteles.Totodata,nu tin cont ca am incercat sa las de inteles ca sunt in cunostiinta de cauza asupra art.:205,206,226 si asupra art 677 din codul penal si ca,nicidecum,nu as incalca art 677 asumandu-mi raspunderea penala pentru incalcarea legii.Acuzatiile lor mincinoase sunt cu atat mai dese cu cat opinia publica a fost manipulata astfel incat toti considera ca sunt nebun,"bolnav la cap,lab...giu etc" si fara jena pun copii din fata blocului sa declare in mod repetat ca i-am jignit si ca mi-am expus partile intime pentru ai ofensa pe vecini si ai sfida.Va rog in continuare sa-mi acordati niste sfaturi!
Dupa doua luni,lucrurile s-au agravat,toti au fost convinsi ca sunt nebun,ca am fost internat la un spital de psihiatrie de la Vedea,jud Arges,si sunt acuzat zilnic ca ma masturbez la fereastra chiar si in prezenta sotiei,sau cand sunt copii acasa ,ca sunt vazut de vecini gol cu lumina aprinsa in mod ostentativ,ca i-am amenintat cu cutitul scos pe fereastra si am afirmat ca-i omor,ca am camere de inregistrare video si ca monitorizez spatiul public,binenteles aceste acuzatii false sunt lansate de unii pentru a determina opinia publica prin marturii mincinoasa sa declare ca nu sunt in toate facultatile mentale.M-au izolat social si nimeni nu discuta cu mine,toti se prefac ca nu sunt in cunostiinta de cauza,astfel incat nu ma pot apara si nu am cui expune adevarul.Locuind la etajul patru eu decat ii aud insultandu-ma si colomniindu-ma tot timpul si nu ma pot adresa in mod direct fiindca spusele mele sunt relatate ca fiind amenintari si jicniri la adresa lor,cum in mod repetat am fost acuzat de catre unii.Acesti vecini ma denigreaza ca as fi beat zilnic si,ca urmare s-ar justifica si faptele iresponsabile care imi sunt atribuite si ca starea mea psihica s-ar fi degradat rapid si ca am devenit un pericol public si o amenintare pentru vecini si pentru copiii de la scoala generala nr.6, care se afla in vecinatate,si ca as fi in stare sa le fac rau,sau sa dau foc blocului etc.
De aceea,rog in continuare sa fiu sfatuit cum sa rezolv situatia,eventual,sa ma ajute cineva.M-am gandit sa apelez la redactia ziarului local spre publicarea acestei situatii,care a devenit foarte grava si cu care sunt terorizat incontinuu de doua luni de zile.Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
Cris1971 , utilizator
01:53, 29 Octombrie 2016