buna ziua.suntn in divort si sotul meu este sofer pe tir.are salariul minim pe economie iar diurna este de 1400 euro lunar.se poate stabili pensia copilului dupa diurna lui?
De regula, la stabilirea pensiei de intretinere se tine seama de veniturile permanente si cu caracter de continuitate. Diurna nu este un venit permanent, ea difera in functie de cursele pe care sotul le efectueaa in strainatate. Dvs puteti cere stabilirea pensiei raportat la intreaga suma de bani pe care sotul dvs o primeste(salariul si diurna), insa exista posibilitatea ca judecatorul sa nu ia in considerare venitul din diurna, tocmai datorita faptului ca este lipsita de caracterul continuu si permanent.
Nu va poate da afara din casa, cata vreme nu s-a stabilit in cadrul partajului cui ramane apartamentul. Pana la aceasta solutie, dvs aveti calitatea de coproprietari, si aveti dreptul de a locui si folosi apartamentul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
corina.popa
Buna ziua!
Asi dori sa stiu si eu daca puteti sa-mi raspundeti,daca in cazul unui divort solicit pensie alimentara sotului care este sofer,se ia in calcul si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
karima_lumi
Acum 11 ani sotul meu a divortat, avand 2 fete din casatoria respectiva.In prezent este casatorit si avem o fetita. La divort pensia alimentara a fost 85 RON ... (vezi toată discuția)