avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna ziua.suntn in divort si sotul meu este sofer pe tir.are salariul minim pe economie iar diurna este de 1400 euro lunar.se poate stabili pensia copilului dupa diurna lui?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:47, 6 Iunie 2012
De regula, la stabilirea pensiei de intretinere se tine seama de veniturile permanente si cu caracter de continuitate. Diurna nu este un venit permanent, ea difera in functie de cursele pe care sotul le efectueaa in strainatate. Dvs puteti cere stabilirea pensiei raportat la intreaga suma de bani pe care sotul dvs o primeste(salariul si diurna), insa exista posibilitatea ca judecatorul sa nu ia in considerare venitul din diurna, tocmai datorita faptului ca este lipsita de caracterul continuu si permanent.
nu am bani pt partaj,cit suntem in divort ma poate da afara din casa?dar dupa divort?va multumesc
Nu va poate da afara din casa, cata vreme nu s-a stabilit in cadrul partajului cui ramane apartamentul. Pana la aceasta solutie, dvs aveti calitatea de coproprietari, si aveti dreptul de a locui si folosi apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara corina.popa corina.popa Buna ziua! Asi dori sa stiu si eu daca puteti sa-mi raspundeti,daca in cazul unui divort solicit pensie alimentara sotului care este sofer,se ia in calcul si ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara karima_lumi karima_lumi Acum 11 ani sotul meu a divortat, avand 2 fete din casatoria respectiva.In prezent este casatorit si avem o fetita. La divort pensia alimentara a fost 85 RON ... (vezi toată discuția)