avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare SRL

In cazul cesiunii partilor sociale (se vinde o soc.com.SRL) trebuie predate si toate documentele contabile de pana acum si in baza carui art.de lege? Daca urmeaza vreun control la noua firma pt. perioada precedenta (sa zicem ultimii 5 ani), in mod legal vechiul administrator si director economic are raspunderea inregistrarilor efectuate. De unde pot sti eu daca predau toate actele, ca nu lipsesc ulterior din ele, la control sau ca le mai gasesc in acelasi stadiu in care le-am predat? (ma gandesc ca se poate inlocui vreo fila, ca sa nu spun ca ar trebui numerorate toate filele din vreo 40 bibliorafturi, nu?!!!)
Intrebare: sunt obligata sa predau toata documentatia contabila?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:36, 7 Iunie 2012
Raspunderea pentru corectitudinea actelor intocmite va apartine. In mod normal arhiva trebuie predata la noul sediu al societatii, careia ii revine sarcina pastrarii acesteia in conditiile legii. Partea proasta este ca de 20 de ani mai nimeni nu mai arhiveaza corect documentele firmei.Pentru a fi sigura ca nu se umbla in actele predate vor trebui arhivate si predate cu proces verbal.

LIVIU NISTEA a scris:
Partea proasta este ca de 20 de ani mai nimeni nu mai arhiveaza corect documentele firmei.

Depinde de societate @LIVIU NISTEA si de persoanele care coordoneaza aceasta activitate. ;).

[ link extern ]
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare documente catre asociat alexonofrei alexonofrei As dori sa imi spuneti care este procedura corecta de predare a documentelor firmei atunci cand acestea sunt solicitate de catre asociat. Precizez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Arhivarea documentelor teslovan florentina teslovan florentina Va rog sa-mi spuneti daca exista un ordin mai nou cu privire la arhivarea documentelor financiar-contabile.Eu stiu doar ordinul 3512/2008.Multumesc. (vezi toată discuția)
Arhiva danielharaga danielharaga Buna ziua , Va rog......cati ani se tine arhiva unei asociatii de proprietari ??? Multumesc.. (vezi toată discuția)