avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire mostenire

Parintii sunt mai apropiati de fratele meu mai mic caruia i-au facut mostenire cu clauza (ingrijire) jumatate din curte+casa construita nou la care am contribuit cu totii, prin scoatere din indiviziune, cealalta jumatate (casa parinteasca) au spus ca imi ramane mie si copiilor mei cu acelasi fel de act. In prezent, mama i-a spus sotiei ca vrea sa vanda si sa-mi ia si mie materiale pt 1~2 camere la o alta locatie dobandita pe legea 53(tineri casatoriti), iar restul sa-si ia o garsoniera sau alte cheltuieli personale.
Ce pot face in acest caz pentru a beneficia de dreptul meu egal cu al fratelui meu?!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 02:45, 11 Iunie 2012
Dreptul dvs legal apare dupa decesul parintilor cand puteti face succesiune dupa acestia. Faptul ca dansii vor sa vanda, este dreptul lor. Spuneti ca ati investit in casa cea noua, poate o discutie cu dansii, rugandu-i ca sa treaca pe numele dvs noua locatie, garsoniera, prin intelegere se pot rezolva multe. Va doresc numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire mariotn24 mariotn24 Parintii sunt mai apropiati de fratele meu mai mic caruia i-au facut mostenire cu clauza (ingrijire) jumatate din curte+casa construita nou la care am ... (vezi toată discuția)
Mostenire dobreroland dobreroland Buna ziua, Vrem sa investim in casa parinteasca, pentru care tatal are certificat de mostenitor. Dupa divortul parintilor casa a fost inchiriata. ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire de la parinti mihaela232 mihaela232 buna ziua,eu si fratele meu am mostenit un apatament cu 4 camere de la parinti nostri in urma decesului acestora s-au facut sucecesiunile corespunzatoare ... (vezi toată discuția)