Buna. Sunt mama unui minor in varsta de 4 ani pentru care am dreptul de custodie totala prin sentinta judecatoreasca in care scrie clar ca tatal isi poate vizita fiul doar cu acordul meu. Intrebarea mea este: daca fostul sot vrea sa il vada, eu nu sunt de acord, el vine pentru cateva zile in orasul unde locuiesc si ne cauta (pana ne gaseste), daca sun la politie in momentul in care ne intalnim (fara voia mea), exista legislatie pe care politia o poate aplica sau nu au ce sa faca? Ce ma sfatuiti sa fac intr-o astfel de situatie? Nu pot sa imi traiesc toata viata ascunsa sau mutandu-ma dintr-un oras in altul.
P.S. Imi cer scuze daca s-a mai discutat subiectul, dar la o cautare superficiala nu am gasit nimic care sa ma ajute
Dvs nu puteti interzice dreptul tatalui de a pastra legatura cu copilul sau. Nu exista nici o prevedere legale care sa interzica acest lucru. Doar daca tatal ar fi decazut din drepturile parintesti, atunci nu ar avea niciun drept asupra copilului sau.
Buna ziua,
Am o mica nelamurire: Daca in hotararea judecatoreasca scrie clar: tatal poate sa-si viziteze minorul doar cu acordul mamei si mama nu-si da acordul,atunci ceea ce spune d-na avocat este in contradictie cu hotararea, fiindca a nu da acordul=interzicere.
Daca o instanta a dat o asemenea hotarare, cu siguranta s-a bazat pe probe indubitabile si fiindca taticul nu si-a omorat deocamdata copilul, i-a pasat responsabilitatea mamei.