buna ziua.
tatal meu ,pensionar al Armatei, a divortat de sotia lui(alta decat mama) acum 1 luna . dupa ce s-au casatorit acum 4 ani, tatal meu a facut pe numele lui un credit la CEC de 27000 lei pt a construi o casa pe un teren al socrului lui. pt acest credit a fost adus, ca si garantie ipotecara, terenul pe care si-a construit casa. acest teren apartine socrului sau. acum, pt ca a construit casa pe terenul socrului sau si divortand de sotia lui, a fost evacuat dar a ramas cu rata la banca.
ce se poate face? caci nu e corect ca fosta sa familie sa ramana cu casa iar el cu creditul. poate vreun judecator sa ii dea castig de cauza daca se dovedeste ca a facut creditul tocmai pt a ridica casa? daca da, care e procedura? cum s-ar putea dovedi? el are ceva facturi pt materialele de constructie. poate cu niste martori?
si inca o intrebare. daca el nu mai plateste rata , CEC-ul ii poate opri rata din pensie ( daca renunta la cardul facut la ei)? si daca el nu o plateste , CEC-ul ii poate executa terenul pe care l-a adus socrul lui ca si garantie?
sper sa nu fiu gresit intrepretata,dar chiar nu mi se pare corect ca el sa stea cu chirie ,sa platesca si rate iar fosta lui familie sa beneficieze de lucrurile pt care nu plateste.
va rog mult un sfat (cui sa ma adresez,daca avem ceva sanse de castig, care ar fi ordinea lucrurilor). multumim!