avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nemotivata !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nemotivata !

CRACIUN FERICIT .
IN CE MASURA TE AFECTEAZA DOUA NEMOTIVATE TRECUTE IN CARTEA DE MUNCA ?
CARE ESTE LEGISLATIA CE REGLEMENTEAZA ACESTA PROBLEMA CU NEMOTIVATELE ?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 11:58, 6 Ianuarie 2009
Ati verificat dumneavoastra daca aceste 2 absente nemotivate sunt trecute in cartea de munca?
Pentru ca si eu am avut la un fost angajator intr-un an 3 absente (bine, cu stirea lor, dar pe statul de plata tot nemotivata apare) si nu a aparut nimic in cartea de munca.
Craciun fericit si dumneavoastra.
Acele 2 zile de absente nemotivate se scad din vechimea in munca la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie.
Absentele nemotivate nu sunt mentionate in cartea de munca, ci asa cum a spus si colegul meu ELIS ele se vor scadea din stagiul de cotizare. Aceste absente nemotivate se vor regasi doar in statul de plata, adica nu veti fi platit pentru acele 2 absente, iar o reglementare cu privire la acestea poate fi insasi contractul colectiv de munca la nivel de unitate ce poate prevede concedierea salariatului in cazul a 3 absente nemotivate. In concluzie : aveti grija sa nu mai faceti rost de o a 3-a nemotivata. In rest Craciun Fericit
Absentele nu sunt trecute in cartea de munca.Ele pot constitui un motiv ,in vederea penalizarii pecuniare si scaderea din stagiul de cotizare.De asemenea,pe viitor daca veti mai comite alte abateri,aceste absente vor constitui o circumstanta agravanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absentele nemotivate sunt evidentiate in cartea de munca? anuca_m anuca_m daca absentez nemotivat 2 zile lucratoare intr-o luna si sunt evidentiate in prezenta lunara ca si absente nemotivate, cum afecteaza acest lucru in cartea de ... (vezi toată discuția)
Aan cm Ank27 Ank27 Care sunt implicatiile \"omiterii\" trecerii unor absente nemotivate in cartea de munca?(3 absente neconsecutive,in luni diferite)?Merci (vezi toată discuția)
165 de absente nemotivate sirod sirod este posibil ca un angajator sa puna 165 de absente nemotivate unui angajat care nu sa mai prezentat la serviciu dar nici nu si-a depus demisia sau lichidarea (vezi toată discuția)