avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AAN CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AAN CM

Care sunt implicatiile "omiterii" trecerii unor absente nemotivate in cartea de munca?(3 absente neconsecutive,in luni diferite)?Merci
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 13:12, 1 Februarie 2010
La verificarea cartii de munca de catre ITM se va constata si veti face inscrierea atunci.
Omiterea ajuta angajatul, in sensul ca acele zile se vor considera vechime, stagiu de cotizare, si, in mod normal, se va plati salariul pentru ele.
smeagull a scris:

Omiterea ajuta angajatul, in sensul ca acele zile se vor considera vechime, stagiu de cotizare, si, in mod normal, se va plati salariul pentru ele.

Daca s-a omis doar inscrierea in carnetul de munca este una, dar daca s-a tinut cont de ele la intocmirea statului de plata si a declaratiilor aferente, nu se plateste salariu pentr absente nemotivate si nici pe declaratii nu apar ca stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absentele nemotivate sunt evidentiate in cartea de munca? anuca_m anuca_m daca absentez nemotivat 2 zile lucratoare intr-o luna si sunt evidentiate in prezenta lunara ca si absente nemotivate, cum afecteaza acest lucru in cartea de ... (vezi toată discuția)
Omitere inregistrare in cartea de munca a actului aditional - spor vechime a.oana a.oana Buna ziua ! V-as cere un sfat in legatura cu urmatoarea situatie : la 1 octombrie 2007 mi s-a modificat sporul de vechime de la 20 la 25% prin Act-Aditional ... (vezi toată discuția)
Nereguli in cartea de munca Nicoleta. Constanta Nicoleta. Constanta Lucrez la o firma din 05.11.2009. Colega mea avea carte de munca de ceva timp. Eu am doar contract (am inteles ca nu se mai fac carti de munca). Ea si-a trimis ... (vezi toată discuția)