Sunt bunica unui minor [ bunica din partea tatalui ].Minorul este in ingrijirea noastra inca de la varsta de 5 sau 6 ani . Actual , are 14 ani . Parintii sunt despartiti , fiecare in alta tara Noi locuim in Romania si o reprezint aici cu procura speciala , fiind responsabila de copil. Acum , mama care o lua in fiecare vara 2 saptamini in vacanta in tara , doreste sa o trimita mi la ea dar nu vrea sa faca un act [ o declaratei notariala unde sa se oblige ca are grija de ea , etc.] .Minorul fiind in grija tatalui pina la 18 ani , ea cere procura de la tata sa i dea voie minorului in vacanta [ ea nu o cere , nu precizeaza ceea ce doreste , decit cere sa o trimitem noi ca bunici.] Nu pot da copilul acolo pentru ca daca i se intimpla ceva responsabil este fiul meu si noi. Noi am crescut o in conditii deosebite dandu i atentie deosebita . Problema este ca parintii nu se inteleg [ fosta nora servindu se de faptul ca este menajera in casa unei persoane ce o invata sa i strice linistea fiului meu ,ce actual are o noua familie].Eu ca bunica comunic cu amandoi pentru linistea si educarea minorului . Va rog sa ma sfatuiti pe mine si sotul meu ceea ce trebuie sa facem ca cele 3 parti fiul , fosta nora si minorul sa fie protejati si sa actionam conform legii. [ limba nepunandu se la dosar ]. Mii de multumiri , anticipat!
nu are de ce sa dea mama o astfel de declaratie deoarece, nu trimiteti copilul pe mana unui strain ci la mama lui care are atat drepturi cat si obligatii fata de minora si responsabilitati - implicit si aceea de a avea grija de copila.
Dar , va intreb ...cum va putea calatori un minor din Romania in alta tara fara ca mama sa declare ca doreste sa o ia in vacanta perioada x ? Cum pot eu sa i pregatesc plecarea fara o cerere de la mama sa ? Daca minorului i se intimpla ceva este vinovat cel ce are copilul in grija , nu i asa ? Orice mama isi ia copilul sa il creasca , acest copil a fost mai mult lasat .... in grija noastra , a tatalui . [mama contribuie cu 40 eur lunar , la cresterea copilului si cu multe sfaturi negative ]
Custodie comuna
lavvinia77
Buna ziua, sunt divortata din 2006, am un baietel care acum are 9 ani fiindu-mi incredintat mie spre crestere.Fostul sot locuieste de 5 ani in Spania. Datorita ... (vezi toată discuția)