avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Banca nu accepta polita asigurare imobil inheiata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Banca nu accepta polita asigurare imobil inheiata pentru creditul "Prima casa"

Am achizitionat un imobil prin programul "Prima casa" in 2011 ca conditie obligatorie am incheiat si o polita de asigurare. Anul acesta am reinoit polita si am prezentat bancii polita si dovada de plata.Banca nu vrea sa o accepte deoarice in polita e stipulat ca "Perioada de valabilitate e 1.05.2012-30.04.2012, cu reinoire automata din sistem, asigurand valabilitate pana la data de 10.05.2030." Cei de la banca imi zic ca polita trebuie sa fie valabila pe toata perioada creditului si fraza antirioara nu specifica acest lucru.
Este oare adevarat?#-o
Ce solutie am decat sa reziliez polita, mentionez ca asiguratorul nu o poate modifica in modul care doreste banca?
Ce ce poate fi in consecinta daca nu modific polita?:((

Cel mai recent răspuns: AlexU81 , utilizator 14:31, 26 Iunie 2012
Ce sustine angajatul bancii, este o aberatie.Asigurarile de imobile se fac numai cu valabilitate anuala, iar asiguratorul (fiind polita cesionata bancii creditoare) se angajeaza sa informeze banca in cazul cand polita nu este reinnoita sau nu se achita ratele.Faceti o solicitare in scris, solicitand explicatii privind refuzul si veti vedea ca vor accepta polita.Probabil vor sa va impuna un alt asigurator.;) Atitudinea este absolut sanctionabila pentru acte de concurenta neloiala si/sau conditionare vanzare produse.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
nucu$, utilizator
Multumesc pentru opinie. Adevarat au asiguratorul lor si la acordarea creditului mi-au pus bete in roate sa ma asigur in alta parte. Insa m-am ambitionat si suport consecintele. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul :) Oare ma pot invinui de culpa si declara scadenta anticipata in cazu in care am o polita valabila care este urmare a politei care au acceptat-o initial?

P.S. Functionara ma mai convingea ca plata politei nu se poate face in lei la cursul BNR ci in valuta creditului adica EUR.I-am propus sa ceteasca "Regulamentul BNR nr. 4 , Rep. (1) din 1.apr.2005, Monitorul Oficial, Partea I 616 6.sep.2007 Intrare în vigoare la 6.sep.2007privind regimul valutar (care a fost completat recent prin REGULAMENT nr. 6 din 9 mai 2012 publicat in Monitorul Oficial nr. 341/19.5.2012), sectiunea II, art.3, alinatul 1"
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
AlexU81, utilizator
Am banuit:yes:
Se practica din cauza de....comision:slap:
rezolvare este asa cum v-am sfatuit: Solicitare scrisa, inregistrata la sucursala sau chiar la centrul bancii, cu polita incheiata si cea pe care o reinnoieste, anexate(in copie), cu nume si prenume al persoanelor care v-au refuzat verbal, prin care sa raspunda motivat privind temeiul refuzarii actualei polite, in scopul valorificarii imediat urmatoare a drepturilor dv. de client al bancii si al societatii de asigurari acreditata .Va asigur ca polita va fi acceptata inainte de cele 30 zile legale,daca intruneste conditiile din contractul de credit (suma asigurata, lipsa fransize, mentiune/scrisoare de cesiune ):rtfm:
Polita nu a fost acceptata, motivatia fiind ca dupa cum considera banca nu e incheiata pe toata perioada creditului. #-o
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
AlexU81, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la o polita casco eugen68octavian eugen68octavian Buna ziua. Am cumpărat în rate pe 10 ani un auto, la care banca automat mi-a făcut poliţă CASCO, fără franşiză. Am avut o pagubă şi m-am dus la ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Impunere platire dubla asigurare . buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii ... kboomcat kboomcat Buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii a fost incheierea unei asigurari a apartamentului in favoarea bancii. Luna aceasta am ... (vezi toată discuția)