avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PB firma de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PB firma de asigurare

Buna ziua,

Am avut ieri un accident de masina cu daune mari, vinovatul fiind asigurat la [editat].
Masina mea are 3 ani vechime si sunt primul proprietar. Acum risc sa mi se bage in masina piese second-hand, reconditionate si sa am parte de o manopera de 2 lei, firma de asigurare indreptandu-ma catre un service auto care lucreaza cu ei, printre putinele care exista. Eu mi-am facut mereu service-ul la reprezentanta [editat] din Cluj (care refuza sa lucreze cu aceasta firma din cauza datoriilor mari pe care le are deja la reprezentanta), masina mea fiind cumparata de acolo si acolo doresc sa fac si in continuare. Vreau sa am garantia unor piese noi si a unei manopere de calitate.
Imi puteti spune, va rog, cum as putea rezolva aceasta problema?
Ar trebui sa actionez in judecata vinovatul sau firma asiguratoare?
Pentru ca nu am banii sa o repar in regie proprie si am inteles ca daca aleg metoda asta nu voi mai vedea acei bani.
Ce specializare ar trebui sa aiba avocatul care sa ma ajute in castigarea procesului?
Multumesc.

[editat - este interzisa postarea in forum a denumirilor de societatii, produse, marci etc. Va multumim].
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:44, 7 Iunie 2012
VMD este valoarea maxima de despagubire pentru repararea masinii.Daca acceptati reparatia in "regie proprie" de care vorbeati (probabil oferta primita de la insp. de daune) a sta inseamna nu ca platiti dv.,ci ca va ofera ei suma VMD scazand valoarea epavei de 25%.Daca hotarati sa reparati masina si reparatia depaseste VMD, diferenta o suportati dv. iar de la asigurator primiti (vrea-nu -vrea) VMD.Nu este nevoie sa ajungeti la taraba, ci eventual (daca va convine) sa vindeti epava la o firma de desmembrari (direct sau licitatie pe net) unde probabil puteti obtine mai mult decat acei 25% din VMD.In ambele variante, singura atentie este la modul corect de calcul a VMD, conform normelor.(si aici se practica jonglerii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Într-un dosar rca este obligatorie vânzarea epavei către câștigătorul licitației? Gstefan2007 Gstefan2007 Sunt parte vătămată întru-un dosar RCA. Nu am fost mulțumit de oferta inițială a asiguratorului așa că am cerut reanalizarea dosarului și am primit ... (vezi toată discuția)
Despagubire regie proprie astra opritza007 opritza007 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)