avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere

Poate cineva sa imi spuna daca pe decizia de concediere firma precizeaza ca:
-concedierea este individuala
-restructurarea este motivata de dificulati de natura economica ce afecteaza firma si de restringerea activitatii
-unitatea nu dispune de locuri de munca vacante pentru a va propune ocuparea unui loc corespunzator pregatirii profesionale, in schimb prin adresa z am solicitat sprijinul ajofm perntru redistribuire
si angajeaza pe altcineva la doua zile din momentul in care a inceput preavizul celui in cauza pe alt post pe care ar fi putut lucra cel dat afara, decizia de concediere se poate anula in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 10 Iunie 2012
Daca aveti calificarea si pregatirea cerute postul de care vorbiti si nu parerea dv.ca "ati fi putut lucra", angajatorul trebuia sa vi-l ofere.
In aceste conditii teoretic sunt sanse de reusita in cazul unei contestatii, practic nimeni nu va poate certifica rezultatul acesta fiind hotararea instantei luate in functie de continutul dosarului.
In cazul concedierii individuale , in baza art.65 C.mun.,angajatorul nu are obligaţia de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
multumesc din nou pentru raspunsuri dar mai am o dilema: daca concediaza si angajeaza in acelasi timp, cum se sustine partea cu dificultatile economice, si cea cu nu dispune de locuri vacante ? nu inseamna ca pe decizie sunt doua puncte false chiar daca nu este vorba de acelasi post? ma ajuta cu ceva in instanta?
Intr-adevar, se bat cap in cap aceste aspecte .. situatie in care angajatul poate avea castig de cauza intr-o eventuala actiune in instanta.
angajatul tocmai a pierdut la fond, in orasul asta nu va cistiga in veci, cu toate dovezile din lume. ar mai putea face ceva????

Alte discuții în legătură

Restructurare post - probleme i0n i0n va salut, am fost concediat pe data de 12.10.09 de la unitatea unde ramasesem cu 2 ore/zi, avand cartea de munca mutata in alta parte, cu norma intreaga. ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat victoria_alba victoria_alba Buna dimineata! Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata, l-am castigat. S-a facut recurs de catre reclamant. Bine-nteles ca am platit ... (vezi toată discuția)
Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)