Am si eu o intrebare pentru un prieten!
Daca sunt doi frati, casa e trecuta pe parinti, in cazul decesului unuia dintre parinti Doamne fereste, iar parintele care ramane doreste sa predea unuia din fii (ex. fiul B)casa ii ramane in totalitate fiului B????
Nu. Jumatatea casei care a apartinut defunctului se va imparti intre copii si sotul supravietuitor.
Oricum, ulterior decesului parintelui supravietuitor, copilul care a fost lipsit de partea lui din mostenirea mamei poate solicita anularea actului de transmitere a proprietatii si acordarea rezervei.
Dupa dezbaterea succesiunii, sotia supravietuitoare va avea 10/16 din casa, copilul A va avea 3/16 din casa si copilul B va avea 3/16 din casa.
In principiu, sotia supravietuitoare poate face ce doreste cu partea ce ii revine, dar transferul proprietatii trebuie facut cu grija, dupa consultarea unui avocat, asta pentru a evita o contestare a transferului de proprietate de catre unul din copii si aplicarea reductiunii libertatilor excesive
Donatie
Mihai488
Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)