avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune creante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune creante

Ce trebuie sa contina un dosar depus la ORC pentru cesionarea partilor sociale?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:33, 7 Iunie 2012
Va sunt necesare urmatoarele documente:

1. acte de identitate asociati si cesionar;
2. actul constitutiv al societatii ;
3. certificatele de cazier fiscal pentru asociatii care intra in societate, in cazul in care transmiterea partilor de interes sau a partilor sociale se efectueaza catre persoane din afara societatii;
4. hotararea AGA
5. daca potrivit actelor de cesiune s-au obtinut castiguri de catre cedentul persoana fizica din vanzarea partilor sociale/actiunilor, castiguri determinate ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare, se vor depune si documentele de plata a impozitului pe venit

Pentru mai multe informatii consultati:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare societati comerciale piciuletz piciuletz Buna ziua, Suntem in negocieri cu o firma din SUA care este interesata sa cumpere doua societati comerciale inmatriculate in Romania. [un SRLromanesc si o ... (vezi toată discuția)
Model contract cesiune parti sociale danmarianpopescu danmarianpopescu Va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: sunt actionar intr-o firma - SRL - cu trei asociati. Doi dintre ei doresc sa cesioneze partile sociale ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)