avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu neplatit

lucrez intr-o institutie bancara si as dori sa-mi iau 2 luni concediu neplatit, m-ar interesa daca exista un articol prin care sa oblige angajatorul sa-mi ofere acele 2 luni de concediu neplatit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 7 Iunie 2012
Art. 153 din codul muncii republicat
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
vedeti in R.I. al angajatorului daca exista prevazuta durata CFP .. Avand în vedere ca suntem în prezenţa unui caz de suspendare prin acordul parţilor, rezulta ca angajatorul nu este obligat sa acorde salariatului concediu fara plata, chiar daca exista o dispoziţie expresa în contractul colectiv de munca privind durata acestui concediu sau in reg.intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc lhilda lhilda Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata acuezii acuezii Buna ziua.Vreau sa plec din tara ptr 2 luni,pot sa-mi iau de la munca concediu fara plata si ptr cat timp??Trebuie sa fac o justificare sau sa aduc vreun ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata popanaid popanaid Buna ziua, La solicitarea angajatului, angajatorul poate acorda mai multe zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale decat cele ... (vezi toată discuția)