buna ziua, fiti amabili, sunt inca in CCC dar am primit o oferta de munca ce nu merita refuzata, in schimb nu mi-am dat inca demisia de la fostul loc de munca, de unde as vrea sa plec cu incetarea contractului de munca cu acordul ambelor parti solicitand plata concediului aferent perioadei lucrate pentru care nu am fost remunerata deloc!as vrea sa stiu daca nu vrea fostul angajator sa-mi plateasca banii pe concediu cum as putea sa-l determin sa o faca, il pot da in judecata, ma costa mult sa fac asta???
a doua nelamurire este legata de indemnizatia de crestere copil...daca eu ma angajez cu data de 11.06.2012 iar indemnizatia pe luna iunie vine pe data de 19.06.2012.. mai primesc intreaga indemnizatie aferenta acestei luni?
1. Faceti o cerere de reluare a activitatii si , totodata, de incetare a c.i.m. cu acordul ambelor parti ... ambele solicitari pot avea aceeasi data.
2 Compensarea in bani a CO neefectuat se face la incetarea raportului de munca ... in caz de refuz al angjatorului, puteti sesiza ITM si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu .. actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
art. 146 C. Mun
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
So, puteti cere banii pe concediul neefectuat , in momentul in care CIM va inceteaza.(cu acordul partilor, cum spuneati, sau demisie, in caz contrar)
Daca nu va primiti banii, sesizati ITM-ul si apoi..proces...un avocat costa...s-ar putea chiar mai mult decat banii pe care-i asteptati pentru concediu neefectuat...
In ceea ce priveste indemnizatia , nu, nu o veti mai primi integral,, ci proportional cu numarul zileleor din luna in care suneti in CCC.
La data incetarii contractului individual de munca, se calculeaza toate drepturile banesti la zi incluziv compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.Concediu de odihna se calculeaza proportionasl cu timpul lucrat.
art 146 (4) din codul muncii republicatCompensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca
Nu, potrivit articolului 16 (1) din OUG 111 2010, daca ati optat pentru CCC pana la un an
Plata indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6) încetează cu ziua următoare celei în care:
i)beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
am o situatie si nu stiu cum trebuie sa procedez. pe 21 sept.2012 se solicita angajare,
cu data de 24 sept.2012.vine la servici dar ma anunta ca incepand cu 25 sept. nu mai vrea sa munceasca.am cerut sa faca cerere cu art. 55.lit. b este normal asa ceva tinand cont ca ,contractul de munca era si cu durata determinata de una luna?
Da, este normal ca un salariat sa solicite incetareea raportului de munac chiar si dupa cateva zile de angajare ..
Se poate face incetarea arportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. , avand in vedere ca este inca in perioada de proba.