avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile pentru casatorie in timpul concediului legal de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile pentru casatorie in timpul concediului legal de odihna ?

Este posibil sa beneficiez de zile libere pentru casatorie daca aceasta are loc in timpul concediului legal de odihna ? In ce conditii ? Care sunt demersurile care trebuie facute ? Ce fac daca angajatorul refuza ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 7 Iunie 2012
Nu cred ca este posibil , intrucat acordarea unor astfel de zile nu suspenda perioada de CO .

Acordarea de zile libere platite pentru anumite evenimente familiale deosebite se poate face numai daca acest lucru este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile libere in cazul decesului bunicilor jacquelline jacquelline Buna seara! Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea unui anumit nr. de zile libere pentru decesul bunicilor. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Urgent! se mai acorda concediul de casatorie? MD_1982 MD_1982 Buna ziua! Eu si sotia mea lucram in sector privat, la firme diferite. Atat eu cat si ea am cerut cele 5 zile libere pt casatorie si ne-au fost acordate. ... (vezi toată discuția)
Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)