avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este necesara acceptarea succesiunii in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este necesara acceptarea succesiunii in cazul contractului de v-c cu clauza de intretinere ?

Am avut contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu bunica, trebuia ca dupa moartea ei sa fac declaratie de acceptare a mostenirii sau se subintelegea ca o accept din moment ce am acel contract?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 16:34, 7 Iunie 2012
Nu trebuie sa faceti declaratie de acceptare a mostenirii. Daca aveti contract de vanzare-cumparare inseamna ca imobilul este al Dvs. Contractul de vanzare-cumparare inseamna ca ati cumparat imobilul de la bunica care se afla inca in viata si v-ati obligat sa o ingrijiti printr-o clauza din acel contract. Practic imobilul nu mai era al bunicii la data decesului deoarece Dvs. ati devenit proprietara cand l-ati cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire, cine este proprietar ? ozn911 ozn911 Buna tuturor! Acum aproape 20 de ani, cand aveam doar 16 ani, bunicii si mama au fost partile unui contract de vanzare cumparare, prin care, apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunic-nepot bogdanvicol bogdanvicol In speranta ca voi gasi ajutor, incerc sa descriu situatia cat mai bine: Bunicul meu detine o proprietate (casa cu teren).El are un singur fiu = tatal meu ... (vezi toată discuția)
Pot sa girez cu casa... leleti leleti Am devenit proprietara unei locuinte In urma incheierii unui CONTRACT DE INTRETINERE ( in fata unui notar)facut cu mama mea.Intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)