avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuarea activitatii pana la comunicarea deciziei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea activitatii pana la comunicarea deciziei de pensie

buna ziua.Mama mea a depus dosarul pentru limita de varsta cu data de 1 iunie 2012.Ce vreau sa intreb, poate sa ramana ,sa lucreze pana la venirea deciziei de pensionare si cam in cate luni apare.Care este dreptul? Ea a lucrat in domeniul sanitar, are vechime peste 30 ani ,iar de la Resurse Umane i s-a transmis ca de la 1 iunie sa nu mai vina le servici.Drepturile din ccm nu le stie deoarece ii s-a refuzat continutul acestuia.Multumesc
Cel mai recent răspuns: reasilvia , utilizator 20:49, 7 Iunie 2012
Da, contractui individual de munca inceteaza la data indeplinirii conditiilor de pensionare.
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; l......................
In privinta drepturilor din CCM recomand sa ia legatura cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor. Nu e corect sa nu aiba acces la prevederile acestuia.
Multumim mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intre lichidare si decizia de pensionare, fara venituri? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi In 15 februarie 2016, trebuie sa ies la pensie. Atunci institutia ma obliga ca sa-mi fac lichidarea si incepand cu data de 16 februarie sa nu mai vin la munca. ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Amanare pensionare redsofie redsofie Buna ziua, As dori sa aflu daca o persoana ce are stagiu de cotizare complet si trebuie sa iasa la pensie mai poate ramane in activitate. Persoana in cauza ... (vezi toată discuția)