avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen de prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen de prescriptie

Va rog sa imi spuneti daca mai este valabil un contract de mana prin care am cumparat un apartament acum 10 ani. Apartamentul nu a fost intabulat in acest timp pe numele meu, ramanand pe vechiul proprietar, care acum l-a vandut altor persoane cu acte legale la notariat. mai pot sa imi cer drepturile?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:04, 8 Iunie 2012
teoretic da, va puteti cere drepturile dar numai prin instanta (asa cum ati intuit si dvs). Va fi un proces de durata si complex.
In perioada dintre cele 2 instrainari ale imobilului dvs ati achitat obligatiile aferente la buget?
Avand in vedere faptul ca dvs. ati avut asa numitul act de mana iar a doua vanzare a fost facuta cu acte in regula, sincer, nu cred ca veti obtine apartamentul, nici macar prin instanta. Tot ce puteti obtine este intoarcerea pretului platit (daca exista asa ceva), plus eventuale despagubiri, din partea fostului proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere drept de proprietate din cf tomaioan tomaioan Buna ziua.Va supun atentiei o problema mai delicata.In anul 2007 in baza titlului de proprietate prin Oficiul de cadastru am intabulat un teren intravilan de ... (vezi toată discuția)
Executare silita anonimu anonimu Am un ap. cumparat de la un [b]intermediar[/b] (a 2 a mana de proprietari) care l-a cumparat de la [b]Primii proprietari [/b]tot in baza unui contract ... (vezi toată discuția)
Evacuari pe timp de iarna yamada yamada Supun dezbaterii urmatoarea speta: daca nu se fac evacuari in perioada 1 decembrie - 1 martie, in aceasta perioada adjudecatorul licitatiei prin care a ... (vezi toată discuția)