avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

Buna ziua!
Doresc sa achizitionez 1ha teren cu vegetatie forestiera pt. care exista doar P.V. de punere in posesie,suprafata totala din P.V este de 5 ha si nu este impartita la cei5 mostenitori(acestea din urma nedorind sa faca parte si persoanei de la care eu doresc sa cumpar),si totodata 900 mp de teren intravilan,din care doar pt 250 mp exista titlu de proprietate restul aflanduse doar inregistrat in rol la primarie de 25ani pe numele vanzatorului.
Intrebarea mea?
-Este valabil un contract sau antecontract (nu stiu cum este corest spus)de
vanzare-cumarare in fata avocatului cu martori,cu,care sa pot intenta un proces civil in instanta ?sau cum pot sa procedez corec si legal pt a ajunge in castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:48, 8 Iunie 2012
E complicat atata timp cat nu are decat un proces-verbal de punere in posesie, fara titlu de proprietate.

Normal ar fi sa incheiati actul cu toti cei 5 mostenitori. Un antecontract incheiat doar cu unul il obliga doar pe acesta. Pe de alta parte, daca acest singur mostenitor instraineaza tot terenul, valabilitatea actului dvs va depinde de faptul daca in urma partajului acest teren cade sau nu in lotul vanzatorului.

In privinta terenului intravilan puteti face act de v-c doar pe cei 250 mp si ulterior uzucapiune pt diferenta de teren stapanita de 25 de ani continuu de catre actualul proprietar.

Nu va recomand sa faceti actul la avocat cu martori.
Va multumesc pt. raspuns!
...si as dori sa mai adaug.Persoana respectiva(vanzatorul )nu are mostenitori directi,ca urmare toate terenurile detinute de acesta vor ramane rudelor(de aici si interesul lor de ai respinge incheierea unui act de comun acord).Acesta doreste sa poata vinde parte din terenurile care i se cuvin(dezbaterea mostenirii nefiind facuta iar partea lui fiind mult mai mare daca s-ar dezbate)pt a beneficia financiar cat mai este in viata din ceea ce i se cuvine .Mie mi se pare un abuz si nu stiu cum as putea legal sa il ajut sa obtina de drept aceste terenuri iar eu sa le pot cumpara fara probleme ulterioare .
Va multumesc anticipat!
Ajutati-l intr-o prima faza sa obtina titlu de proprietate si apoi la un eventual partaj. Poate intre timp se hotarasc si ceilalti mostenitori sa vanda.
Ii avansati o suma de bani fie printr-un contract de imprumut, fie pt incheierea actelor pt terenul intravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Se poate ataca un contract de vanzare-cumparare care s-a incheiat inainte sa apara titlul de propietate? ionutcosoveanu ionutcosoveanu Buna ziua, in anul 1997 bunica mea a vandut un teren aflat pe langa bucuresti dar ea nu avea titulu de propietate, avea decat chitanta de punere in posesie , ... (vezi toată discuția)