Buna ziua! In urma unuui litigiu pe drepturile salariale pe care l-am avut cu un angajator, am sesizat ITMul din judetul respectiv. In urma controlului facut de ITM, am primit un proces verbal in care se adeverea faptul ca angajatorul respectiv nu si-a onorat obligatiile din Contractul de Munca. Acesta a fost procesul vergbal trimis catre mine strict pe sesizarea mea. Presupun ca s-au mai gasit nereguli ale angajatorului respectiv in ceea ce priveste relatiile de munca, drept ptr care ITMul a intocmit angajatorului un proces verbal, l-a sanctionat cu amenda contraventionala si i-a pus in vederea sa-si onoreze obligatiile (si) fata de mine.
Angajatorul a facut contestatie si a obtinuta anularea amenzii si a procesului verbal de contraventie.
La sfatul celor de la ITM, eu am deschis o actiune de litigii de munca impotriva angajatorului respectiv, cei de la ITM spunandu-mi ca pot cere ca dovada procesul verbal emis de ei in urma controlului.
Dar acest proces verbal apare acum ca fiind anulat de instanta. In conditiile astea, ce sanse as mai avea eu in procesul meu cu angajatorul respectiv? E posibila ca eu sa castig desi ITMul a pierdut?
Multumesc
Da, este posibil ca dvs. sa castigati chiar daca ITM-ul a pierdut si procesul verbal a fost anulat.
Amenda ar fi putut fi anltata din multe motive, nu neaparat pentru ca situatia constatata de ITM nu ar fi fost reala.
Iar faptul ca ITM-ul a constatat ca nu v-ati primit salariul este doar un ... argument minor in litigiul dvs.
DE fapt, in prcesul cu dvs., angajatorul va trebui sa faca dovada ca v-a calculat salariu corect sica v-a platit corect. Plata se dovedeste numai cu state de plata sau ordine de plata de la banca.
Calculul gresit se va dovedi cu exeprtiza judiciara.
Intre astea, proecsul verbal al ITM este mai putin relevant.
Va multumesc! Dat fiind ca litigiul meu cu angajatorul se va judeca peste 1 an...si deja acum a trecut aproape 1 an de la momentul in care angajatorul nu ma mai platit ptr o perioada aflata in interiorul contractului de munca, pot cere acestuia si daune/penalizari?
Daune morale
mariams70
Buna, ama avut proces intr-un litigiu de munca,am avut castig de cauza unde am cerut toate drepturile salariale insa am omis sa cer si daune morale avand in ... (vezi toată discuția)
Instanta litigiu munca
nitmar
itm a facut un control la societatea reclamata de mine pentru restante salariale; a aplicat amenda si a impus masuri obligatorii de constituire a drepturilor ... (vezi toată discuția)