avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice coduri cpv , produse si servicii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

coduri cpv , produse si servicii

Buna ziua.
Pot de exemplu sa achizitionez direct intr-un singur contract produse pe un un anume cod cpv, dar produsele au nevoie si de servicii deci un alt cod cpv, suma depaseste putin peste 15.000 euro, dar avad in vedere ca sunt produse si servicii coduri diferite desi produsul nu merge fara serviciu si invers?! sau in acest cazse iasa de sub achizitia directa si se intra pe cerere de oferta.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:18, 11 Iunie 2012
Eu am facut achizitia impreuna cand bunurile erau legate de servicii.
Iar cand a trebuit sa sparg achizitia in 2 (erau suficient de diferite bunurile si serviciile ca sa le pot achizitiona separat), am ramas pe procedura directa la ambele. Desi coborasem sub pragul valoric si puteam sa fac selectie de oferete, am ales sa nu fac asa. Nu am vrut sa ridic suspiciuni ca ma impartit in 2 tocmai ca sa fac selectie de oferte.
Daca sunteti foarte grabit, se pot achizitiona separat, fiind vorba de contracte cu obiecte diferite, de furnizare si de servicii, dar subscriu considerentelor colegului smeagull. Daca organizati CO, diferenta de timp de achizitie nu este catastrofal de mare, dar stati linistit. Puteti mentiona in procedura ca ofertantul trebuie sa le asigure pe amandoua.
Va multumumes. da trebuie rapid achizitionate. deci pot merge pe doua contracte chiar daca in clauzele contractelor la un mom .dat se vor lega.... !:)
in contractele de servicii si furnizare produse se poate acorda legal avans 30% din valoarea contractului?
[Interventie moderator]

Am rugamintea ca intrebarile ulterioare, fara legatura cu subiectul existent sa le postati prin deschiderea unui subiect nou, pentru a respecta regulamentul si a obtine un raspuns rapid si eficient.

Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpãrarea directã ºi 3 oferte gajnandi gajnandi Buna ziua. Am doua intrebari. 1- Limita de sume pentru a se incadra in cumparare directa (sub 10 000 EUR fara tva) este valabil pentru contract sau pe ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor. Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota ... (vezi toată discuția)
Dupa o cerere de oferta se poate o achizitie directa? LILI25 LILI25 Am avut o \"cerere de oferta\" pentru mai multe produse dintr-o anumita categorie care au acelasi cod CPV pe mai multe loturi. La procedura respectiva nu au ... (vezi toată discuția)