avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caut urgent reprezentare juridicã în faþa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caut urgent reprezentare juridicã în faþa instanþelor judecãtoreºti Topoloveni / Arges

Stimate Domn / Stimata Doamna,

Va rog sa binevoiti a analiza posibilitatea de a acorda servicii de reprezentare avocatiala pentru mine si sora mea in urmatoarea speta:

In anul 2007, luna august, dupa decesul bunicului a avut loc dezbaterea succesiunii notariale. Eu, sora mea si sotia bunicului, fiind singurii mostenitori ai decedatului (tatal meu si al surorii mele, decedat si el, fiind fiul decedatului).

Recent ni s-a comunicat (mie si sorei mele) chemarea noastra in instanta de catre sotia bunicului (reclamanta) pentru fond-partaj judiciar.

Pentru a nu ne trezi in situatia in care sa ne fie incalcate drepturile legale avem nevoie sa angajam un avocat care sa ne reprezinte in acest dosar.

Doresc sa ma informati daca este posibil sa ma reprezentati pe mine si sora mea in acest proces, urmatoarea sedinta avind loc pe data de 12-01-2009. Mentionez faptul ca nu dorim sa fim prezente in instanta.

De asemeni doresc sa aflu daca este posibila incheierea contractului de reprezentanta prin fax precum si costurile aferente reprezentarii avocatiale solicitate.

In asteptarea raspunsului dvs. si in speranta unei colaborari,
E.C. Voicu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 29 Decembrie 2008
Daca e primul termen si intampinati dificultati in gasirea unui aparator, avand in vedere sarbatorile de iarna, puteti depune o cerere prin care rugati instanta sa va acorde u termen petnru angajare avocat. E necesar ca si acesta sa aiba un ragaz sa vada dosarul si sa depuna intampinare, sa isi formuleze apararile, sa inteleaga cazul dvs.

Legal, averea bunicului se imparte in felul urmator: 3/4 nepotilor ( adica dvs. si surorii ) si 1/4 sotiei supravietuitoare.
Userul a precizat că dezbaterea a avut loc în anul 2007 (deci stabilirea cotelor legale s-a făcut prin certificatul de moştenitor) şi că obiectul cererii este partajul (împărţeala), adică atribuirea în natură, în proprietate exclusivă, a unora dintre bunurile din masa succesorală şi stabilirea sultei corespunzătoare.

Precizez ca noi nu am primit prima citatie dupa sedinta din 03-11-2008 iar a doua citatie dupa recursul care a avut loc pe data de 08-12-2008 a fost trimisa in dublu exemplar pe numele meu si al surorii mele doar pe adresa surorii mele, nu si a mea.
Gasiti atasat detaliile dosarului 1131/828/2008 Judecatoria Topoloveni
[ link extern ]

P.S. Partajul succesoral a avut loc in august 2007.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
E.C. Voicu
As dori sa stiu daca cererea de schimbare a termenului poate fi trimisa prin e-mail la judecatoria Topoloveni si daca acesta va fi acceptata ca document oficial avind in vedere faptul ca urmatoarea sedinta va avea loc pe data de 12-01-2009.
Cererea de schimbare a termenului de judecata o puteti trimite cu confirmare de primire.
Termenul luat în cunoştinţă sau pentru care au fost trimise citaţiile nu poate fi preschimbat decât pentru motive temeinice şi cu citarea părţilor. Citarea acestora se face în termen scurt, în camera de consiliu. Soluţionarea cererii de preschimbare a primului termen de judecată este de competenţa preşedintelui instanţei, a vicepreşedintelui instanţei, a preşedintelui de secţie ori a judecătorului care îl înlocuieşte. În cursul judecării procesului cererea de preschimbare a termenului se soluţionează de către completul de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut urgent reprezentare avocatiala fond-partaj-judiciar in topoloveni / jud. arges Editte Editte Stimata Doamna / Stimate Domn, Va rog sa binevoiti a analiza posibilitatea de a acorda servicii de reprezentare avocatiala pentru mine si sora mea in ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea termenului în vederea renunþãrii la judecatã adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am o problema procedurala: am o contestatie impotriva ANAF cu termen de judecata februarie 2014. Vreau sa initiez o renuntare la judecata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc :) UnCetatean2 UnCetatean2 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: prin 1970, tatal meu a fost repartizat / a ales un post (loc de munca) la ap. 600 km de locul natal. O \"gaseste\" ... (vezi toată discuția)