avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate inchirieri masinute cu pedale
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

inchirieri masinute cu pedale

buna ziua. am si eu o pb si poate cineva ma va indruma. ieri un nepot in varsta de 19 ani a inchiriat o amsinuta in parc si a lovit roata de o bordura. propietarii i au retinut buletinul si vor despagubiri 100 euro. nu stiu daca e corect ca vad ca pretul unei masinute e cam 200 euro. problema este alta el nu lucreaza nicaieri si maica sa are 600 ron . e o suma cam mare pt venitul lor. va rog indrumati ma cam ce sa faca.
Cel mai recent răspuns: marrybr39 , utilizator 23:13, 9 Iunie 2012
Ce pot sa va spun cu siguranta este ca nu aveau dreptul sa ii retina cartea de identitate, nepotul poate merge sa le spuna ca va face plangere la politie daca nu i-o restituie. Iar daca refuza sa i-o dea, sa mearga la politie.

In Art. 25 din OUG 97/2005 republicata 2011 scrie:
(2) Este interzisa darea, primirea sau solicitarea actului de identitate drept garantie pentru prestarea unor servicii, pentru incredintarea unor bunuri si valori, pentru plata datoriilor sau in alte scopuri, de catre persoanele neautorizate.

In legatura cu despagubirea, parerea mea este ca valoarea trebuie sa fie justificata de un deviz de reparatii, insa poate va sfatuieste mai bine un consultant in probleme juridice.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Ares-3, moderator
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimarea Marian_R Marian_R as dori indrumare spre articole de lege asupra cui sunt obligat sa ma legitimez si cui nu? (agent de politie, politist comunitar, jandarm, controlor ... (vezi toată discuția)
Cum aș putea să-mi recuperez cartea de identitate reținută ... Octavian Doroschevici Octavian Doroschevici Cum aș putea să-mi recuperez cartea de identitate reținută de o persoană fizică pentru o pretinsă garanție? Mai există și un smartphone Huawei ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa imi fac cartea de identitate CrissLA CrissLA In luna decembrie a decedat tatal meu,din motive financiare nu am putut face impreuna cu familia succesiunea la imobil.Acum eu am o problema:IMI ... (vezi toată discuția)