avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aș putea să-mi recuperez cartea de identitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aș putea să-mi recuperez cartea de identitate reținută ...

Cum aș putea să-mi recuperez cartea de identitate reținută de o persoană fizică pentru o pretinsă garanție? Mai există și un smartphone Huawei alaturi de cartea mea de identitate.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 22:55, 25 Decembrie 2023
Corect e sa va îndepliniți obligația și sa va luați bunurile.
Puteti sa mergeti la politie ca nu vi se poate retine cartea de persoane fizice.
Dumneavoastră ați dat telefonul și C.I. drept garanție.Nu aveți voie să dați C.I. drept garanție,veți primi și amendă.
Restituiti ce ați luat și primiți garanția înapoi.
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

mitabiciclista a scris:

Dumneavoastră ați dat telefonul și C.I. drept garanție.Nu aveți voie să dați C.I. drept garanție,veți primi și amendă.
Restituiti ce ați luat și primiți garanția înapoi.
PERSOANA MI-A SPUS SĂ LE LAS ACASĂ LA EL CA LE POT LUA MAI TÂRZIU, AM PLECAT CU EL , AM REVENIT ACASĂ LA EL ȘI NU LE-AM RECUPERAT PE MOTIV CAPOT PLECA SI NU REALIZEZ CONTRACTUL DE COLABORARE MUTUALE. ORICUM EU AM PLECAT DE LA EL DE MAI BINE DE 6 LUNI. AM NEVOIE DE C.I. CĂ NU MA POT REPREZENTA IN MULTE SITUAȚII

OU97/2005 art.25:
"(2) Este interzisă darea, primirea sau solicitarea actului de identitate drept garanţie pentru prestarea unor servicii, pentru încredinţarea unor bunuri şi valori, pentru plata datoriilor sau în alte scopuri, de către persoanele neautorizate."
Nu contează ce a spus persoana,gândiți singur ce faceți.
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea c.i. norocel_bab norocel_bab Sunt persoana fizica ,am dreptul sa retin actul de indentitate in contul unei datorii pina la restituirea sumei? (vezi toată discuția)
Proprietarul îmi poate opri c.i.-ul ca garanție la inchirierea unui apartament pe litoral? Gica77 Gica77 Bună seara, intampin o nelamurire legata de o regula impusa de un proprietar al unui apartament la Constanța pe care vreau să-l închiriez câteva zile ptr ... (vezi toată discuția)
Instrainare carte de identitate white_leon89 white_leon89 As vrea sa stiu si eu daca este permisa cererea unei carti de identitate in schimbul unei vizite (aici ma refer la caminele studentesti, in care portarul iti ... (vezi toată discuția)