avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte Funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte Funciara

Buna seara.
Asupra unei succesiuni exista doua Certificate de Mostenitor, unul de legatar si unul de mostenitor legal. In patrimoniul autorului nostru au fost identificate bunuri imobile care nu sunt cuprinse in niciunul din cele doua CM-uri, impunandu-se eliberarea unui Certificat de Mostenitor Suplimentar.. Cele doua CM-uri sunt eliberate de catre fostul Notariat de Stat si nu sunt inscrise in Cartea Funciara. Cum sa procedez in continuare ? Pot nota in CF certificatul de mostenitor, deoarece am informatii ca posesorul celuilalt Cm, incearca sa obtina un CM Suplimentar fara a ma cita si pe mine la dezbaterea lui. Mentionez ca acesta stie de existenta CM-ului meu, relatiile dintre noi nefiind tocmai cordiale.
Va multumesc. Cu stima
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 01:44, 9 Iunie 2012
Ca sa obtina certificat de mostenitor suplimentar trebuie sa solicite la serviciul public local impozite si taxe cerere eliberare certificat fiscal. Dvs ati declarat certificatul de mostenitor la impozite si taxe? Faceti o cerere la acestia si mentionati cele aratate mai sus, daca celalalt v-a solicita certificatul fiscal inspectorul v-a vedea la dosar cererea dvs, poate va mai ofera si alte solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor ada48 ada48 Buna ziua. Mama mea este beneficiara unui Certificat de Legatar, eu sunt succesorul ei legal avand de asemenea un CM eliberat. Am fost la notar pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor raul89 raul89 Buna seara. Un certificat de mostenitor intocmit dupa patru ani de la decesul testatorului. Legatarul, stia de existenta testamentului inca din perioada in ... (vezi toată discuția)
Cadastru mostenire elena.ioan 73 elena.ioan 73 Buna ziua!va rog sa.mi spuneti daca la cadastrarea proprietatii obtinute dupa dezbaterea succesiunii dupa tatal meu unul din frati nu se prezinta acesta poate ... (vezi toată discuția)