avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prima Casa - apartament ipoteca rang I persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Prima Casa - apartament ipoteca rang I persoana fizica

Doresc sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa. Acesta este ipotecat in favoarea unei persoane fizice, care a dat imprumut o suma de bani proprietarului, urmand ca in urma vanzarii sa achite datoria, iar creditorul sa radieze ipoteca. Terrmenul de rambursare a datoriei este depasit de 7 luni, iar in baza contractului de imprumut cu garantie imobiliara incheiat intre cei doi, creditorul este indreptatit sa execute creanta(nu a facut-o inca), prin executare silita asupra apartamentului. Mentionez ca suma datorata este mai mica cu aproximativ 10000 euro fata de pretul convenit de mine cu proprietarul.
In asteptarea unui raspuns din partea bancii, as dori sa aflu cum s-ar putea solutiona povestea de mai sus, astfel incat sa pot cumpara apartamentul, creditorul sa-si recupereze datoria si proprietarul sa incaseze diferenta rezultata in urma vanzarii.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:38, 17 Iunie 2012
se poate face imediat tranzactia la un notariat. Toate partile ar trebui sa fie de acord pentru ca toti au de castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca buna ziua , am gasit ... Ramopaca Ramopaca Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent. Proprietarul doreste sa faca o ... (vezi toată discuția)
Executare un apartament vandut se poate? MARAZZI MARAZZI am imprumutat un credit in 2007 ptr nevoi personale., specific , ca n 2005 aveam ipoteca pe casa mea de catre mama mea, in 2009 am pasarit tara si nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)