avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de prescriptiune vicii ascunse imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de prescriptiune vicii ascunse imobil

Am cumparat o casa constructie noua in august 2009 iar odata cu venirea iernii in 2009 am constatat ca am mari probleme: imi curge pur si simplu apa pe pereti, condens, igrasie pe tavan, nu mai vorbesc la fundatie. L-am chemat pe cel care mi-a vandut casa ( el a fost dealtfel si cel care a construit-o, in regie proprie, pe terenul lui ), i-am aratat, a spus ca va remedia si atat. Situatia s-a agravat din ce in ce mai mult, cu fiecare iarna. In timp am constatat ca nu s-a respectat nimic din proiect, fierul beton folosit la structura casei nu e de 14 e de 8, ploua pe toate partile, conform proiectului trebuie sa am izolatie la fundatie cu membrana bituminoasa, carton, polistiren extrudat... de fapt nu am nimic din toate astea. Structura de rezistenta a casei e grav afectata, fierul beton bagat in tavan a ruginit, au aparut petele de rugina pe tavan. Astazi mi-am masurat si terenul care trebuia sa fie in suprafata de 480 mp, dupa masuratorile mele nu e mai mult de 430 mp, amprenta la sol a casei e mai mica cu 6 mp decat cea din documente. Sunt multe probleme, am cumparat o casa construita in bataie de joc, fara sa se respecte cele mai elementare reguli, pe principul " Las` ca merge", dar eu am platit 44000 euro, bani munciti. Nu vreau sa insir aici tot, intrebarea mea este daca mai pot face ceva acum, daca il mai pot da in judecata acum dupa aproape 3 ani.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:09, 9 Iunie 2012
In principiu dr. de creanta se prescrie in termen de 3 ani aca nu au intervenit cauze de intrerupere.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii imobil nou cumpărat prin prima casă. pot folosi asigurarea de la bancă? claudiah28 claudiah28 Buna ziua. Am cumparat un apartament nou in octombrie 2016. Inca din iarna trecuta au aparut problemele: mucegai, condens, apa pe jos in cantitati mari). ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns crissti19 crissti19 Buna ziua, in urma cu 2 ani am achizitionat un imobil ( casa ) de la o pers fizica care se ocupa cu ridicarea si vanzarea de case, la un nivel mic, 2-3 case pe ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse imobil LucaMoise LucaMoise Descoperire vicii ascunse imobil dupa semnarea unui ante-contract. Buna seara. In luna mai am vizionat impreuna cu reprezentantul unei agentii imobiliare ... (vezi toată discuția)