avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vanzare prin telefon cu cod COR 333907 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vanzare prin telefon cu cod COR 333907 ?

Buna ziua,
am primit o oferta de munca intr-un call-center pentru vorbitori de limba italiana.
Este vorba de un site pe care se fac rezervari hoteliere online.
Oferta primita pe mail suna cam asa:

RESPONSABILITATI:
Pozitia implica preluarea / efectuarea de apeluri, scrierea de email-uri si transmiterea informatiilor catre clienti in conformitate cu datele din sistem.
Oferirea de asistenta clientilor folosind diferite aplicatii software.
Tinerea evidentei operatiunilor cu clientii, inregistrarea detaliilor de cereri si comentarii, precum si actiunile intreprinse.
Gestionarea apelurilor/cererilor clientilor nostri intr-un mod eficient si placut, cu inalt profesionalism si cat mai bine posibil.

DESPRE NOI:
[...] Reprezentanta din Romania se ocupa de Centrul de Servicii Clienti [...].
In acest moment ne concentram pe asigurarea unui serviciu de calitate superioara pentru clientii nostri care au depus plangeri la noi. In acest scop ne propunem sa oferim serviciile in limba materna a clientilor respectivi si de aceea dorim sa ne extindem echipa cu oameni a caror limba materna este italiana.


Ce am inteles eu: ma vor suna clienti care au plangeri si va trebui sa ma ocup de plangerile lor (sa verific daca sint justificate, sa compensez clientul pentru neserviciul avut, etc.).
Ma duc la interviu si intreb ce va trebui mai precis sa fac.
Ca si raspuns mi se citeaza din nou textul de mai sus (cel cu responsabilitatiile).
Dupa interviu ma suna si imi spun ca imi ofera un loc de munca la ei.
Primesc oferta mail, unde mi se spune ca postul este Agent Servicii Client (cod COR 333907).

Toate bune si frumoase.
Imi dau demisia de la fostul loc de munca si merg la training la call-center.
Numai ca la sfarsitul training-ului mi se spune ca ma voi ocupa de vanzari.
Adica ma vor suna clienti pentru a face o rezervare, si eu va trebui sa le propun diferite hoteluri de pe site si sa pun presiune pe ei ca sa faca rezervarea prin noi. Din cate am inteles la un moment dat va trebui chiar sa sun potentiali clienti pentru a le propune o rezervare.

Problema e ca nici la interviu, nici pe anuntul lor nu s-a pomenit niciodata cuvantul "vanzare". Ca atlfel nici n-as fi aplicat. Nu-mi place vanzarea. Una e sa calmezi un client nemultumit, cu totul alta e sa pui presiune pe el, chiar folosind minciuna, ca sa cumpere serviciul oferit de tine.
Din cate stiu pentru vanzare prin telefon exista alta pozitie, ceea de Operator Vanzari prin Telefon (cod COR 333912). Gresesc?
Este legal ceea ce se intampla?
Poate cineva sa ma ajute cu fisa postului Agent Servicii Client (cod COR 333907)?

Plus ca as mai avea o intrebare: faptul ca se vorbeste intr-o limba straina nu ar trebui sa treaca acest job la alta categorie de cod COR?

Multumesc anticipat si daca se poate m-ar ajuta foarte mult un raspuns pana cel tarziu duminica (maine) deoarece luni voi avea o discutie cu ei.

Toate cele bune,
Alex
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 03:32, 10 Iunie 2012
"Agentul servicii client" poate desfasura in anumite firme de tip callcenter de la birou, si activitatile generate de ofertarea, vanzarea si livrarea produselor ,asa incat cred ca in cazul dvs. s-ar putea sa nu fie vorba totusi despre o alta functie care vi se propune si anume ,cea de "operator vanzari prin telefon"ci chiar despre functia pt care ati aplicat initial.
Nu are rost ca noi de aici de pe forum sa va prezentam o fisa a postului,pt. aceasta ocupatie,atributiile nu sunt standard pt. toate firmele din domeniu.
Angajatorul avea insa obligatia ca anterior incheierii cim sa va faca o informare prealabila asupra clauzelor contractuale ,care trebuia sa cuprinda si date privind functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului ,sau daca ati semnat deja cimul nu ati primit si fisa postului?
Un sfat care poate va va folosi pt. viitor: nu demisionati de la un loc de munca pana ce nu sunteti absolut sigur ca ati gasit un nou loc de munca corespunzator!
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Call center alessias alessias Am căutat dar nu am reușit să găsesc o încadrarea corectă a postului de operator call center. O să vă dau detalii despre postul respectiv si daca se ... (vezi toată discuția)
Fisa post mireloi mireloi Ma poate ajuta careva cu o fisa de post pentru sef receptie?Multumesc (vezi toată discuția)
Operator call center Silentios1 Silentios1 Buna seara, Am căutat dar nu am reușit să găsesc o încadrarea corectă a postului de operator call center. O să vă dau detalii despre postul respectiv ... (vezi toată discuția)