Buna seara,
Am căutat dar nu am reușit să găsesc o încadrarea corectă a postului de operator call center. O să vă dau detalii despre postul respectiv si daca se poate câteva informatii în legătură cu o fisa a postului.
-operator call center inbound (preluare apeluri)
-se oferă suport tehnic + informații comerciale
-se lucrează 5 zile pe săptămână 8 ore pe zi în diferite ture inclusiv tura de noapte;
-se lucrează și în weekenduri cu liber ulterior în timpul săptămânii;
Este corectă o încadrare ca operator introducere validare si prelucrare date?!
Ce beneficii ai obligații ar trebui să aibă o persoană care lucrează pe postul respectiv?! Nu am reușit să aflu foarte multe informații cu privire la aceasta activitate.
Dacă în contractul de muncă la condiții de muncă apare :
1. Activitate se desfășoară în conformitate cu prevederile legii 91/1991 privind stabilirea duratei timpului de munca sub 8 ore pe zi pentru salariații care lucrează în condiții deosebite/vatamatoare, grele sau periculoase.
Ar trebui să se ofere si minim 3 zile în plus la concediu de odihnă anual?! Citisem ceva legat de legea respectivă și codul muncii dar nu stiu cum se aplica
Este vorba despre Legea 31/1991 si nu Legea 91/1991.
Potrivit Legii:
- Salariaţii care desfăşoară efectiv şi permanent activitatea în locuri de muncă cu condiţii deosebite - vătămătoare, grele sau periculoase beneficiază de reducerea duratei timpului de muncă sub 8 ore pe zi, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
- Reducerea duratei timpului de muncă în condiţiile prezentei legi nu afectează salariul şi vechimea în muncă.
- Stabilirea categoriilor de personal, a activităţilor şi locurilor de muncă pentru care durata timpului de muncă se reduce sub 8 ore pe zi se face pe baza următoarelor criterii:
a) natura factorilor nocivi - fizici, chimici sau biologici - şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului;
b) intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori;
c) durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi;
d) existenţa unor condiţii de muncă ce implică un efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii;
e) existenţa unor condiţii de muncă ce implică o solicitare nervoasă deosebită, atenţie foarte încordată şi multilaterală sau concentrarea intensă şi ritm de lucru intens;
f) existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, determinată de un risc de accidentare sau de îmbolnăvire;
g) structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă;
h) alte condiţii de muncă vătămătoare, grele sau periculoase, care pot duce la uzura prematură a organismului.
- Durata reducerii timpului de muncă şi nominalizarea personalului care beneficiază de program de muncă sub 8 ore pe zi se stabilesc prin negocieri între patroni şi sindicate sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
Codul Muncii
Art. 147
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.