avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

BUNA ZIUA.
PARINTII MEI VOR CA SA-MI DEA O CASA PRIN DONATIE SAU MOSTENIRE. INTREBAREA MEA ESTE POT VINDE CASA PRIMITA. MENTIONEZ CA AMBII PARINTI TRAIESC.
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Mike_passat , utilizator 15:58, 9 Iunie 2012
Daca traiesc parintii dvs. nu pot sa va dea casa decat prin contract de donatie.
Iar daca locuinta care vor sa v-o doneze e cea in care stau, atunci cel mai bine ar fi un contract de donatie cu rezerva uzufructului (adica sa locuiasca in casa pana la moarte) si in acest caz nu o puteti vinde.
Chiar daca este sub rezerva uzufructului viager, bunul se poate vinde insa cumparatorul va trebui sa respecte uzufructul pe durata de viata a uzufructuarilor si din acest motiv nu prea se incheie astfel de acte.
Bunul va revine dvs dupa moartea parintilor, daca nu mai sunt alti mostenitori.
Insa va pot face cat sunt in viata contract de donatie.
MAMA SI CU MINE SUNTEM PROPRIETARI PE ACT DE VC PE O CASA AN MOGOSOAIA SI CA SA PLEC DE AICI EA VREA SAI CEDEZ PARTEA MEA DIN CASA SI DANSA SA-MI DEA O CASA LA BUFTEA. NU VREA SA FAC ACT DE VC NU STIU DE CE.
INTREBAREA MEA ESTE POT VINDE LA BUFTEA.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)