Ce sanse are sotul supravietuitor sa obtina apartamentul din Bucuresti, in care locuieste, printr-un proces de succesiune, apartament cumparat de sotia defuncta inainte de casatorie?
Defuncta, are o fata casatorita cu un neamt, cu cetatenie germana, dar al carei dominciliu este necunoscut. S-au facut adrese la diferite institutii ale statului, inclusiv la Crucea Rosie care au dat de o urma a ei in Australia, dar nu i-au putut identifica domiciliul.
Nu cunoastem daca fata stie de moartea mamei sale, care a avut loc acum 2 ani si jumatate, nu a fost la inmormantare ( mama e inmormantata in Franta, a locuit acolo 10 ani ca si rezident, acolo a si murit in spital), doar sotul si preotul au asistat la inmormantare.
De asemenea, nu stim daca defuncta i-a lasat prin testament apartamentul.
Daca se deschide proces de succesiune ce se poate intampla, cat ar dura si cam cat ar costa?
Obligatia reclamantului /ei este sa indice domiciliul paratei/tilor.Doar dupa ce face dovada ca e depus toate diligentele, se va face citarea prin mica publicitate. E ultima etapa.
Multumesc frumos. Mi-ar putea spune cineva si ce costuri presupun un asemenea proces de succesiune? Exceptand onorariul avocatului ( care banuiesc ca nu se poate prezenta aici), mai sunt alte costuri ?
Fiica defunctei a fost cautata prin intemediul mai multor institutii si nu s-a primit un raspuns pozitiv de nicaieri. Cred ca a ramas doar anuntul prin mica publicitate, din tara sau in vreo publicatie intenationala?
loc de veci
Vasile Radu
In urma cu un an de zile am cumparat un loc de veci, cu acordul bisericii, pentru a construi un cavou. Pentru aceasta am chitanta care dovedeste ca am platit ... (vezi toată discuția)