avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scumpa mea ex, actuala, fosta... sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scumpa mea ex, actuala, fosta... sotie

acum 5 ani am divortat de ea,fiul nostru avea 3 ani pe atunci si traiam cu parintii mei, de la tribunal ne am dus direct la hotel si ne am iubit ca nebunii,da tot divortati am ramas ,ea la ai ei eu la ai mei.Si am tinut o asa vro 7 ani, ba pe la hotel, ba pe la sora sa, cand nu era acasa, ea a crescut copilul ,eu am platit pensie alimentara si am construit o casa intre timp.Acuma vrem sa ne casatorim iar (oficial am fost divortati ,practic nu)INTREBARE:casa e trecuta pe numele meu ca i facuta din banii mei in perioada cand santem divortati ,daca ne casatorim si se tulbura iar apele ,ce drepturi are ea asupra proprietatii mele??sau dupa cati ani ?sau in cazul cand mai facem un copil sau 2-3 cine stie???multumesc
Casa construita in perioada in care nu ati fost casatorit este bunul dumneavoastra propriu, nu intra in categoria bunurilor comune in cazul unui partaj.
nici dupa o perioada de 5,10 15,20 de ani?
nici dupa 100.
Poate fi vorba de un drept de creanta daca faceti imbunatatiri impreuna in anii de casatorie, va avea dreptul la o despagubire daca va dovedi ca a contribuit la imbunatatiri, extinderi etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort partaj petretalpeanu petretalpeanu Buna ziua ! Am o nepoata casatorita de 17 ani, un copil de 12 ani, absolventa facultate in urma cu cateva luni sotul vrea sa divorteze. Nepoata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de un an mi.am ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copiii majori. El are un băiat ... (vezi toată discuția)
Amenintare sun_shinelily sun_shinelily Buna ziua, Sunt in divort dupa 16 ani de casatorie. Am 2 baieti minori. Dupa multe scandaluri, sotul a fost de acord cu divortul si custodia mea . Imediat ... (vezi toată discuția)