avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STATUL DE SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STATUL DE SALARIU

FIRMA e din alt oras unde lucrez e un punct de lucru contractul e de 1 luna de zile perioada de proba mia dat un exemplar,in ziua de salariu avem citeva zile din urma am semnat un singur stat care scria postul pe care il ocup,numele meu si suma cit am de primit,si ceilalti colegi de ai mei la fel au semnat.
UN stat de salariu trebuie sa apara ce mi se opreste la stat in final se semneaza si state de astea sau e o neregula cu statul de salariu sau nu imi platesc impozitele la stat.
CUM trebuie sa procedez sa ramin in continuare la acest angajator sau sa imi caut de munca.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:21, 10 Iunie 2012
Acea suma ar putea fi avansul. In acest caz se trece doar cat este de plata iar salariatul semneaza ca a primit banii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Iulian MANEA, Contabil
ART166(1)Codul Muncii:
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.


Verificati asadar in contractul dvs. individual de munca daca apar 2 date diferite pt. plata salariului .In acest caz ,inseamna ca salariul vi se plateste in sistem avans si lichidare,si ceea ce ati semnat dvs. a fost statul de plata de avans chenzinal,in care nu se regaseste decat nume/prenume functie ,suma bruta primita in avans,in cuantum de max.40% din salariu si semnatura de primire.
In statul de plata pt. lichidare apare salariul brut, contributiile individuale obligatorii, la sanatate,pensii,somaj,impozitul/salariu ,suma primita cu titlu de avans si salariul net.
antonio123

Continutul statului de plat este dat de Ordinul MEF nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile ... Continutul minimal obligatoriu de informatii al formularului este urmatorul:
- denumirea unitatii, sectiei, serviciului etc.;
- denumirea formularului; intocmit pentru luna, anul;
- numele şi prenumele; venitul brut; contributia individuala de asigurari sociale; contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj; contributia pentru asigurari sociale de sanatate; venitul net; deducere personala de baza; deduceri suplimentare; venitul baza de calcul; impozitul calculat şi retinut; salariul net;
- semnaturi: conducatorul unitatii, conducatorul compartimentului financiar-contabil, persoana care il intocmeste.

Daca va gasiti un alt loc de munca, puteti inceta activitatea la acest angajator si sa mergeti la lucrati la acel angajator ...
@antonio123

pe statul de plata trebuie sa apara retinerile din salariu, constand in contributiile sociale care vor fi varsate la bugetul de asig sociale de stat. Daca nu apare probabil e o lista de avans, sau probabil se intocmeste un singur stat pt intreaga societate, iar la pct de lucru se trimit doar astfel de liste pt ca firma sa aiba dovada ca v-ati primit salariul.
trebuie sa vi se puna la dispozitie un stat de plata complet sau macar fluturasi din care sa rezulte ca modul in care vi s-a calculat salariul.
in ce priveste plata contributiilor sociale catre stat, in cazul in care societatea nu si le achita, fiti foarte sigur ca ANAF-ul va efectua un control in max 3 luni si acestea vor fi recuperate de la societatea in culpa.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare salarii compensatorii emanuela73 emanuela73 Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazuta acordarea de salarii compensatorii se aplica prevederile CCM la nivel national adica acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu in prenatal boianjicov boianjicov Buna ziua,lucrez la o firma ca secretara, din 21februarie am intrat in prenatal, banii ii primim in doua ture, 1200 lei am salariul brut, am primit avansul si ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri salariale Marius Nou Marius Nou Vreau sa va intreb daca atunci cand primesc salariu compensatoriu(in urma concedierii din motive ce nu tin de persoana angajatului) trebuie retinut din el ... (vezi toată discuția)