avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calculul termenului de depunere a unor inscrisuri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calculul termenului de depunere a unor inscrisuri

Judecatorul a pus in vedere depunerea unor inscrisuri cu 5 zile inainte de termen;
cum se calculeaza? 5 zile calendaristice sau dupa regula aplicabila celorlaltor termene procedurale - fara prima si fara ultima zi a termenului?
mai exact: am termen in 18.06, daca depun la registratura in 13.06 pina la incheierea programului sint in termen?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:43, 10 Iunie 2012
Se calculeaza dupa regula aplicabila termenelor procedurale. Aceasta inseamna ca 12.06 ar fi ultima zi cand trebuie sa le depuneti.
Ultima zi de depunere este in data de 12 .06.
5 zile inseamna 5 zile calendaristice plus inca 2 zile ( prima este 12 si ultima este 18, intre ele trebuie sa ramana cele 5 zile libere deci total 7 zile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs igna_florin igna_florin o judecatorie si-a declinat competenta de solutionare a cauzei, avand ca obiect o plangere contraventionala.ma intereseaza termenul de recurs de 5 zile cum ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Calculul termenelor c.p.civ situație: hotărârea judecătorească ... cyan cyan Calculul termenelor C.P.Civ Situație: Hotărârea judecătorească definitiva are data postei pe plic \"x\". Termenul de depunere al cererii ptr reducerea ... (vezi toată discuția)