avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator

SRL cu 2 asociati . Unul are 20% celalalt 80%. Cel cu 20% este administrator Acesta s-a ocupat de societate. Celalalt asociat a ajuns la concluzia ca trebuie revocat pentru proasta gestionare cat si pentru ca a fraudat societatea.
Intrebare : Se poate revoca prin Hotararea AGA depusa la Registrul Comertului sau prin instanta?
Daca se face prin Registrul Comertului atunci Hotararea AGA etse de ajuns sa fie semnata doar de asociatul cu 80% care doreste sa il revoce?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 16:53, 10 Iunie 2012
Uitaţi-vă şi în actul constitutiv, să vedeţi dacă există vreo prevedere cu privire la administrarea societăţii, eventual modul de revocare a administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare actionariat/administrator lalatz lalatz Buna seara.Am si eu o nelamurire in privinta unei renuntari la un actionariat intr-o firma.Sotul meu doreste sa se retraga dintr-un srl cu 2 asociati 50 -50.Se ... (vezi toată discuția)
Renuntare unilaterala administrator srl vali2000 vali2000 Buna ziua! As dori sa-mi precizati cum poate sa renunte un asociat(30% parti sociale) intr-un SRL la functia de administrator in mod unilateral.Numirea in ... (vezi toată discuția)
Modificare date societate mtibi91 mtibi91 Buna ziua! Tatal meu este asociat unic pe o societate si co cota parte in alte doua societati. Pe acea societate pe care este asociat unic, doreste sa se ... (vezi toată discuția)