Buna ziua,urmeaza sa divortez,dar sunt plecat la munca in strainatate si cred ca ma voi stabili aici la familia si parintii mei in Germania.M-am cunoscut cu aceasta femeie,ne-am casatorit am facut un copil si toate in decurs de trei ani.Eu aveam serviciu la o renu,mita companie de telecomunicatie,dar din cauza stresului am decis sa demisionez,dupa 6 ani de serviciu..Sotia a fost asa de suparata ca a facut tot posibilul,impreuna cu parintii ei sa ma scoata din casa sub diferite pretexte.Am plecat spre Germania ca sa lucrez cu acte in regula, stiam ca mediul lor familial este compromis avand toti un caracter urat.Vreau sa stiu ce sanse am sa castig custodia copilului,pentru ca aici am toate conditiile,casa,serviciu,gradinita,scoala in apropiere iar pentru viitorul ei toate sunt gratuite,inca.Multumesc.
Potrivit noilor dispozitii din codul civil, institutia ¨incredintarii¨ minorului nu mai exista. Legea prevede ca autoritatea parinteasca se exercita in comun, aceasta fiind regula in materie.
In masura in care doriti sa promovati o actiune avand drept obiect exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte, va recomandam sa apelati la ajutor specializat, discutiile din forum nefiind lamuritoare spetei deduse judecatii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Incredintare copil
Eli25
Buna Ziua,as dorii sa aflu cum pot sa mi se incredinteze propriu copil...Am un baiat de 6 ani, nu am fost casatorit cu mama lui,cu care sunt despartit de 3 ... (vezi toată discuția)